Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Tret de sortida al Cicle d’Activitats de Primavera al voltant de la música

Tret de sortida al Cicle d’Activitats de Primavera al voltant de la música

| Cultura

Aquest matí s’ha presentat la programació del Cicle de Primavera organitzat per l’Escola Municipal de Música d’Alcanar (EMMA) amb el suport de l’Ajuntament.

Per vuitè any consecutiu, l’EMMA organitza una sèrie d'activitats de temàtica musical, enguany en forma de concerts i conferències.

Segons Carme Navarro, regidora responsable de l’EMMA,  “el Cicle de Primavera és un cicle consolidat en el calendari cultural del municipi que té com a objectiu apropar la música a tots els públics”.

Els concerts són protagonitzats per antics alumnes de l’EMMA que estudien el nivell superior de música a Castelló, Barcelona i Viena, a més d'altres jóvens concertistes que no són de l’Escola. Els  professors de l'EMMA també participen en algunes de les activitats organitzades. 

Per a Juanjo Villarroya, director de l’EMMA, “una escola municipal de música és molt més que un lloc on els nens aprenen música, també ha de ser un focus d'iniciativa cultural-musical que tinga repercussions més enllà de les seues pròpies aules”. “El Cicle de Primavera també serveix per a la preparació final dels nostres alumnes més avançats, ja que així disposen d'un entorn similar al del món professional del concert”, afegeix.

Demà dissabte, 7 d'abril, es dona el tret de sortida al Cicle amb un concert de la clarinetista canareva Anna Obiol i la pianista de Figueres Inés Reguero.

Anna Obiol, clarinetista (Alcanar)

Anna Obiol (1998) inicia els estudis musicals a l'Escola Municipal de Música d'Alcanar amb Júlia Barberà. Segueix amb els estudis de grau professional al Conservatori Mestre Feliu de Benicarló amb Ana Esteller. Actualment estudia a la Wiener Musikakademie (Acadèmia de Música de Viena), amb Simón Ibáñez.

Ha participat amb la Wind Orchestra València, Jove Orquestra Auditori de Girona, Fo-Guang Shan Vienna Youth Orchestra i Ton der Jugend Symphonie Orchester Wien. 

Ha oferit concerts com a solista i amb grup de cambra en espais importants, com la Sala Daurada del Musikverein i Altes Rathaus, a Viena, i també ha tocat amb orquestra a Hong Kong, Nanjing, Shanghai i Taiwan.

Inés Reguero, pianista (Figueres)

Inés Reguero, pianista, originària de Figueres, es va formar al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, on va obtenir la titulació superior de Piano (menció honorífica) amb Michel Wagemans, la de Música de Cambra i la de Solfeig. Posteriorment,  va ampliar els estudis a París, on, a part de piano –que va treballar amb Denis Pascal i M. Josèphe Jude– va fer estudis de Composició i Acompanyament. 

Activa des de molt jove en formacions de cambra, ha guanyat premis a la X Mostra de Música Jove i al Concurs de Sant Joan de Vilatorrada i de Castellterçol. També ha fet concerts en diferents agrupacions per Catalunya –entre els quals el debut al Palau de la Música de Barcelona–, les Illes Balears, Bèlgica i França. És professora al Conservatori de Tortosa des del 2006.

>> Consulta la programació del 'Cicle d'activitats de primavera'.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat