Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Sis mesos després dels fets d'Alcanar Platja, valoracions de la situació actual

Sis mesos després dels fets d'Alcanar Platja, valoracions de la situació actual

| Acció Social, Urbanisme, Policia Local

Sis mesos després de les dos explosions a Alcanar-Platja i dels posteriors atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils, Lavanguardia.com ha entrevistat a Jordi Bort, tinent d’alcalde i portaveu del govern en matèria de seguretat, per a valorar la situació actual a Alcanar. 

- Què hi ha ara a la casa que va explotar? Ara el solar està en runes i no s’hi ha fet cap altra actuació, ja que les investigacions policials continuen obertes. 

- Hi ha hagut canvis en la urbanització? Després de les explosions, l’Ajuntament va fer assemblees amb veïns de tot el municipi (Alcanar, les Cases i Alcanar Platja) i també reunions específiques amb els veïns de la zona de Montecarlo, en què els veïns van poder expressar les seues incidències i l’Ajuntament va explicar quines actuacions tenia potestat per a fer i quines no. La singularitat de la zona de Montecarlo és que està ubicada en sòl urbà no consolidat i la llei marca que l’Ajuntament no hi pot realitzar inversions perquè no està recepcionat. Per això, s’ha proposat al conjunt de veïns que presenten el projecte d’urbanització per a fer, posteriorment, els tràmits necessaris per a recepcionar la urbanització. D’altra banda, podem dir que els serveis municipals de policia, escombraries, etc., funcionen amb normalitat.

També s’han començat a tancar alguns expedients d’indemnitzacions a veïns de la urbanització de Montecarlo i altres persones afectades per les explosions. Com a administració propera als veïns, l’Ajuntament ha fet acompanyament i assessorament, dintre de les seues competències, a les persones afectades que s’han adreçat al consistori. Els fets d’Alcanar Platja han tingut la consideració d’atemptat terrorista i, en aquest cas, les indemnitzacions es gestionen a través dels fons de compensació d’assegurances. Hi ha diversos afectats que ja han rebut les indemnitzacions. Malgrat la complexitat del tema i, des de la prudència, considerem una bona notícia que ja s’hagen pogut tancar expedients d’indemnització en un temps raonablement acceptable. Esperem que els que falten per tancar es puguen resoldre ràpidament.

D’altra banda, els veïns d’algunes edificacions de la zona ja han tramitat el permís d’obres per a fer l’actuació de restauració de l’habitatge. L’equip de govern i els serveis municipals fem visites regulars a la zona i hem comprovat com tot, a poc a poc, va tornant a la normalitat.

- Hi ha hagut problemes de conflictivitat social al municipi derivats de l'atemptat? No, les diferents comunitats estan ben integrades al municipi i no ha calgut assistència de cap tipus.

- Hi ha hagut d'actuar l'Ajuntament?   No.

- L’actuació policial, ha augmentat? Hi ha un seguiment més intens de la Policia Local. Tot i que el servei de vigilància del dia a dia sempre hi ha estat, també sempre s’intenta millorar. D’altra banda, cal destacar que tenim comunicació regular amb els cossos de seguretat, com els Mossos d’Esquadra, tot i que no podem accedir a tota la informació, ja que les investigacions es troben sota secret de sumari, la qual cosa entenem i respectem. Per aquest motiu, i malgrat la demanda dels mitjans de comunicació, l’Ajuntament sempre ha estat molt prudent a l’hora de donar explicacions.

>> Consulta la notícia completa publicada per lavanguardia.com.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat