Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Recomanacions literàries mes de març

Recomanacions literàries mes de març

| Cultura

¡Sonríe!
Raina Telgemeier
Editorial: Maeva Young
Edat recomanada: a partir de 10 anys

¡Sonríe! és una novel·la gràfica pensada directament per a un públic concret: juvenil i principalment femení. L’autora hi revela un trauma de la seua adolescència que la va fer madurar com a persona. Aquest trauma es planteja de forma humorística des de les primeres pàgines, quan veiem com, arribant a casa, Raina es trenca dos de les dents de davant. A partir de llavors, la seua vida canvia i sofreix una crisi personal.

El més interessant d’aquesta obra és com l’autora aprofita una situació de patiment que genera una sèrie de successos amb to d’humor. Raina crea així un gènere nou de retall de vida (slice of life) a través del qual presenta un fet quotidià autobiogràfic, però pensat per a un públic diferent, la qual cosa permet que en puguen gaudir lectors d’edats diferents i que en puguen obtenir, així, lectures diferents. ¡Sonríe! invita a acceptar-se a un mateix a pesar del que puga pensar l’entorn.

Orelles de papallona
Text: Luisa Aguilar
Editorial: Kalandraka
Edat recomanada: de 5 a 8 anys

Finalista del IV Premi Nacional Città di Bella 2008 (Itàlia).

Tenir les orelles de pàmpol, el cabell indomable, ser alt o baix, prim o grassonet… El tret més insignificant pot ser motiu de paròdia per als éssers humans. L’àlbum fa la ullada a adults i infants per a posar de manifest com en som, d’estereotipats. Amb un pessic de sentit de l’humor i una salpebrada d’imaginació, qualsevol pot transformar en positiu allò que d’altres troben motiu d’escarni. De fet, ser divers ens valora davant dels altres; en canvi, fer palesa la diferència de l’altre ens empobreix com a grup humà. Reconèixer i reivindicar la diferència ens enforteix perquè fa que ens acceptem tal com som, és a dir, dona consistència a la nostra personalitat.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat