Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Recomanacions literàries del mes de setembre

Recomanacions literàries del mes de setembre

| Cultura

Us presentem dos recomanacions literàries de la Biblioteca Trinatari Fabregat per aquest mes de setembre:

Res no és personal, de Joan-Elies Adell
Poesia

Res no és personal és un llarg poema en quatre parts. El predomini d’elements que tenen l’aparença d’un relat biogràfic fragmentari li dona unitat.

Escrit en octosíl•labs, l’autor, a mig camí de la vida, quan s’apropa als cinquanta anys, mira enrere i es fa una sèrie de preguntes, des d’una mirada sovint desvalguda i precària, que recorda sempre la condició mortal de l’ésser humà i el neguit que provoca l’essència inèdita i transitòria de cada instant viscut.

Un bell i torbador poema que, mentre dispara flaixos de vida, ens porta a la memòria la infància i l’adolescència, la descoberta del desig i els misteris de l’amor. Trossos de passat que s'escolen entre geografies diverses i que es projecten també cap al present i el futur, on el que transcendeix més, paradoxalment, perviu en els instants més íntims i personals.

En paraules del seu editor, Francesc Gil-Lluc, “som molt afortunats –molt– de poder llegir, encara, un llibre com Res no és personal. És un senyal de supervivència: de tots nosaltres. D’esperança: en la poesia, en la vida i en tots nosaltres”.

El jardí secret
LLibre recomanat per a xiquets a partir de nou anys

El jardí secret és un clàssic intemporal que tracta de la capacitat de superació i del poder de transformació que emana del contacte amb la naturalesa. Un segle després de la primera edició del llibre, el seu missatge connecta perfectament amb els valors del segle XXI.

El New York Times fa una valoració del llibre: «Només un autor realment excepcional pot escriure un llibre sobre xiquets amb prou habilitat per a fer-lo interessant tant als jóvens com als adults. Frances H. Burnett és una de les poques persones amb aquest do».


Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat