Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Presentació de les XXIII jornades gastronòmiques de la clementina

Presentació de les XXIII jornades gastronòmiques de la clementina

| Turisme

Alfons Montserrat, Alcalde de l'Ajuntament d'Alcanar, Jordi Monfort, regidor de Turisme, Àngel Llasera i Maribel Fibla, representants del col·lectiu de restauradors participants, han presentat aquest matí a l'Ajuntament d'Alcanar les XXIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina.

Del 18 de novembre al 4 de desembre, 13 restaurants d'Alcanar, Les Cases d'Alcanar i Alcanar Platja, oferiran propostes culinàries, artesanals i innovadores a la vegada, que no deixen de sorprendre pel peculiar sabor dels cítrics.

Alfons Montserrat ha  felicitat els restauradors que han  participat en aquesta edició de les jornades que són tot un clàssic al municipi i ha posat en valor la tradició de restaurants  petits del nostre municipi, que generació rere generació, ofereixen una cuina saborosa i elaborada amb productes de proximitat. “Les jornades combinen dos tradicions molts nostres de gran prestigi i qualitat, la clementina i la gastronomia”, ha ressaltat. També ha convidat tothom a  “visitar el municipi i compartir amb nosaltres allò que millor podem oferir, que són els nostres productes i gastronomia”.

En el seu parlament, Jordi Monfort ha explicat que l'oferta dels diferents restaurants participants, per segon any, es basa en propostes que recull el receptari de La clementina d'Alcanar, creat per la Fundació Alícia, i que té aquest cítric com a principal protagonista. “Creiem que disposar d'una eina com aquesta és un recurs impagable, que dóna, si cap, major reconeixement a aquestes jornades i situa Alcanar com a referent gastronòmic al nostre territori i al nostre país”, ha recalcat.

Enguany també es compta amb la col·laboració de La Calafa, una finca ecològica del municipi que realitzarà una activitat complementària que consta d'una visita a la finca i un taller d'elaboració i tast de tapes salades amb clementina ecològica. “La gent que s'aprope a Alcanar té una altra activitat per a fer en aquests dies”, ha afegit el regidor.

Àngel Llasera de l'Hotel- Restaurant Tancat de Codorniu ha destacat que “la clementina té una gran versatilitat i un gust molt peculiar per la seva pell i dolçor, combina molt bé tant amb peix, carn i arrossos”. Per la seva banda, Maribel Fibla del restaurant Casa Ramon de Les Cases ha explicat que “la clementina és un producte km O, del qual ens sentim molt orgullosos d'utilitzar en aquestes jornades i que ens permet elaborar tot tipus de plats amb un toc cítric molt especial.”

Així doncs, les jornades gastronòmiques permetran als veïns i visitants  degustar els millors plats, ja siguin els entrants, peixos, carns, arrossos, postres o begudes que formen part dels 13 menús i que oscil·len entre els 25 i els 38 euros. Tots els menús es recullen en el llibret de les XXII Jornades Gastronòmiques de la Clementina.

 

Prem AQUÍ pèr veure el llibret de menús

 

 

Més imatges

Presentació de les XXIII jornades gastronòmiques de la clementina

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat