Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Noves rutes transitables per a telèfons mòbils intel·ligents

Noves rutes transitables per a telèfons mòbils intel·ligents

| Turisme, Medi Ambient

Aquest matí s’ha presentat el projecte de senders d’Alcanar, un programa  transversal que ha aglutinat el treball de les regidories de Medi Ambient i Turisme i que pretén recuperar i difondre una part important del patrimoni natural i paisatgístic del municipi.

Els projecte inclou la senyalització, neteja i adequació de diversos senders locals, entre els quals destaca la Ruta del Ferro i la Ruta de Trinitari Fabregat. “Aquest projecte és viu i dinàmic i, per tant, s’ha plantejat d’una manera molt ambiciosa, atesa la singularitat de la serra del Montsià”, explica Jordi Bort, regidor de Medi Ambient. 

El consistori també ha publicat materials de consulta sobre les dos rutes i les ha incorporades a Natura Local i Reserva de la Biosfera, dos aplicacions per a mòbils intel·ligents que actuen com a navegadors per a guiar i donar a conèixer la història de cada ruta. Així mateix, té previst incorporar nous distintius per a indicar altres rutes ja documentades.

Joan B. Beltran, historiador local, ha destacat la importància de la Ruta de Trinitari Fabregat, “ja que permet conèixer les interioritat d’una serra que té una marcada història i que mostra una panoràmica del Montsià en perfecta talaia. A més, la ruta naix del llibre Jardins ignorats, de l’autor canareu Trinitari Fabregat”.

Per a Jordi Monfort, regidor de Turisme, aquest projecte “ha transformat recursos naturals, etnològics i paisatgístics en un producte turístic susceptible de ser utilitzat per qualsevol persona i per empreses de guiatge que vulguen oferir activitats d’aquests tipus”.

Aquest nou actiu se suma als altres que ha impulsat l’equip de govern en aquest mandat, com el GR-92 pel lligallo de la Mar, el Sender Blau, el distintiu de platges verges, el lligallo del Riu Sénia, etc., per tal de reforçar el posicionament del municipi com a destinació turística de natura. “Aquesta suma de projectes, juntament amb la imminent entrada en funcionament de l’Alberg dels Josepets, a les Cases, ens permet plantejar-nos nous reptes turístics”, ha conclòs Monfort. 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar