Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Maribel Ramon: "En temps de coronavirus se reforça el treball per a lluitar contra la violència masclista"

Maribel Ramon: "En temps de coronavirus se reforça el treball per a lluitar contra la violència masclista"

| Dona; Acció social

El confinament obligatori que implica l’Estat d’alarma decretat pel Govern espanyol  a causa de la COVID-19 ha obligat a moltes dones en situació de violència masclista a conviure les 24 hores amb els seus agressors. Aquest fet, on la convivència és constant i forçosa i la mobilitat molt reduïda, pot agreujar aquestes situacions i implica que el risc de patir agressions siga més alt. A més, la possibilitat de verbalitzar-ho i demanar ajuda i assessorament es fa més complicada.

Durant tot el confinament, l'Oficina de l'Institut Català de la Dona (ICD), el Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE),  el  Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els cossos policials estan prioritzant les atencions telemàtiques i també es fa un seguiment de les usuàries que ja estan identificades i, sobretot, de les que ja havien entrat en contacte abans.  Maribel Ramon, Regidora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcanar, explica que "en temps de coronavirus s'han reforçat  el treball i tots els serveis i també s'han habilitat noves eines de comunicació per a lluitar contra la violència masclista, però segurament hi ha casos nous". 

La regidora envia un missatge a aquelles dones que estan patint una situació de violència masclista, "heu de pensar que no esteu soles, teniu diversos telèfons  i nous serveis habilitats. A més, a través del telèfon de l'Ajuntament, des de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat us podem informar detalladament de tots aquests serveis".

"També vull fer una crida a totes les persones que poden ser testimonis d'una violència masclista. Per favor, si algú creu que una amiga, veïna o coneguda pot estar patint una situació de risc no us quedeu callats. Teniu totes aquestes vies i telèfons per a posar en coneixement o bé truqueu directament a la Policia", afegeix la que també és regidora d'Educació.

"Ningú ha de tolerar cap situació de violència masclista, ni les víctimes ni cap persona que en puga tenir coneixement. Entre tots i totes hem de lluitar contra aquesta xacra social, també en temps de coronavirus", conclou Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

Telèfons i serveis d'informació per a fer font a les violències masclistes en el marc de la crisi sociosanitària actual

- El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Montsià: fa atenció telefònica de dilluns a divendres de 9 a 14 h  al 977707496 o a través del correu electrònic siad@montsia.cat.
- Institut Català de les Dones: fa atenció telefònica els dimecres de 8 a 12 h i també atenció psicològica telefònica els dilluns d'11.30 a 14.30 h i els divendres d'11 a 14 h al telèfon 977441234.  També estan disponibles els correus electrònics icd.jurista.tee@gencat.cat i icd.psiscologa.tee@gencat.cat.
- Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE): atén telefònicament de dilluns a dijous de 9 a 19 h i els divendres de 9 a 15 h als telèfons 977700168 i 977701264. També  us podeu desplaçar en cas d'urgència. siete.tsf@gencat.cat
- La línia gratuïta i totalment confidencial 900900120 que atén en 124 idiomes les 24 hores i els 365 dies de l'any
S'ha avilat el telèfon per a comunicar-vos s a través del WhatsApp 671778540 i el correu 900900120@gencat.cat
- La Comissaria de Mossos d'Esquadra d'Amposta: fa atenció telefònica al 977280400 i al correu electrònic mossos.atenciovictimes@gencat.cat
- El telèfon d'emergències 112.
- El telèfon de la Policia Local d'Alcanar 977732144
- L'Ajuntament d'Alcanar 977732013.

Recomanacions, serveis i noves ajudes de l'institut Català de les Dones

En aquest sentit, l’Institut Català de les Dones ha posat en marxa diferents documents divulgatius amb recomanacions, serveis i noves ajudes per fer front a la violència masclista davant la situació de crisi sociosanitària actual, adreçats tant a les dones que travessen aquesta situació, com a les persones del seu entorn més immediat o als/les professionals que treballen en aquest àmbit.

Pel que fa a les víctimes de violència masclista, hi ha recomanacions específiques en diferents situacions:

-Recomanacions per identificar una situació de violència masclista.

-Recomanacions per a dones en situació de violència masclista.

-Recomanacions per fer-hi front emocionalment.

-Recomanacions per a dones que pateixen violència masclista i no conviuen amb l’agressor.

-Recomanacions per a dones que pateixen violència masclista i conviuen amb l’agressor.

Aquesta iniciativa se suma a les diferents actuacions que ha impulsat el Govern de la Generalitat davant l’estat d’alarma per garantir l’atenció a les dones en situació de violències masclistes i introduir la perspectiva de gènere en les decisions a prendre per al reactivament. L’objectiu és contrarestar les dificultats de les dones en moments de crisi sanitària, social i econòmica per accedir a serveis i altres suports importants, en un entorn de situació crítica i greu com un confinament forçat amb l’agressor i també al llarg del desconfinament i procés per arribar a la normalitat.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat