Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Llum verda Pla Local de Polítiques de Dones d’Alcanar 2017-2019

Llum verda Pla Local de Polítiques de Dones d’Alcanar 2017-2019

| Acció Social, El Ple

El Ple de l'Ajuntament d'Alcanar, celebrat en sessió ordinària el passat dijous 30 de març, va aprovar per unanimitat el Pla Local de Dones 2017-2019, que inclou tota la programació d’activitats i eixos que s’han de treballar dins de la política d’igualtat al municipi.

El Pla local de Polítiques de Dones està concebut com un instrument que ha de permetre recollir i analitzar les diferents actuacions municipals en matèria d’igualtat de gènere i definir els objectius a assolir.

Carme Navarro, regidora de l’àrea, explica que “el nostre objectiu és seguir aquestes línies estratègiques per a treballar les diferents desigualtats encara existents entre homes i dones, així com la coeducació en infants i adolescents”.

Aquest pla s’engloba en sis eixos genèrics que es desenvolupen en activitats específiques: transversalitat de les polítiques de dones a les administracions públiques; canvis culturals que transformen estructures i models patriarcals; participació; reorganització dels treballs i noves polítiques del temps; qualitat de vida i cohesió social i intervenció integral contra la violència de gènere.

Les activitats proposades són fruit de la feina conjunta feta per la ciutadania, el personal tècnic, associacions, les diferents regidories i les membres del Consell Consultiu de Dones. De fet, “el Consell Consultiu de Dones és l’element més destacat del pla, un espai de debat, de plantejament de necessitats en aquest àmbit i de disseny d'actuacions”, afirma Navarro.

El Consell Consultiu de Dones està format per 24 canaraves i casenques de diferents perfils i edats, "aquesta diversitat vol ser un reflex fidel de la rica realitat femenina del municipi". La presentació oficial del Consell i de les seues membres va tenir lloc el passat 8 de març, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones.

Finalment, la regidora d'Acció Social i 1a tinent d'alcalde destaca “la transversalitat, com a principi metodològic adoptat en aquest Pla local” que implica incorporar la perspectiva de gènere a totes les polítiques municipals desenvolupades.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078