Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'institut participa en un concurs de recollida de piles per a promoure la conscienciació ciutadana

L'institut participa en un concurs de recollida de piles per a promoure la conscienciació ciutadana

| Medi Ambient, Ensenyament

L'Institut Sòl de Riu té una missió important, fins al dimecres 18 d'abril participarà per segona vegada en el concurs 'Les piles, a l'Apilo de l'Escola'.

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l'Agència de Residus de Catalunya i les entitats gestores dels sistemes col·lectius de responsabilitat ampliada del productor de piles i acumuladors Ecopilas, ERP, UNIBAT i ECOLEC, organitzen el quart concurs 'Les piles, a l'Apilo de l'Escola' de recollida de piles, dirigit als centres educatius de Catalunya per tal de fomentar la recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils entre l'alumnat i les seues famílies.

En l'edició anterior, l'institut Sòl de Riu va quedar en el lloc 176 de 792 centres participants, recollint un total de 174 kg. El seu objectiu, lluny d'estar entre els primers llocs, és el de sensibilitzar l'alumnat sobre la importància de reciclar i, més encara, piles, ja que són dels productes més contaminants a l'abast de tota la ciutadania. Des del centre fan una crida a tota la població del municipi a la col·laboració en la recollida de piles per part de la comunitat educativa i a tothom que hi vulga participar. L'institut està obert en horari lectiu.

Durant la recollida, els organitzadors pesaran els quilos acumulats in situ, anotant-los en un albarà en el mateix moment, del qual se'n farà una còpia que serà entregada a l'escola amb el resultat del pesatge. El pesatge tindrà en compte el pes dels contenidors i les piles i acumuladors que hi ha a l'interior d'aquests. Els centres escolars que puguen recollir el nombre més gran de piles seran obsequiats amb un premi econòmic a gastar en la compra de material escolar.

Es consideren piles i acumuladors portàtils qualsevol pila, pila botó, acumulador o bateria que estiga precintat, puga portar-se amb la mà i no siga industrial ni d'automoció, com ara les piles botó i estàndard i els acumuladors utilitzats en telèfons mòbils, càmeres de vídeo i eines portàtils.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat