Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament renova el parc infantil de la plaça Sancho Panza, d'Alcanar Platja

L'Ajuntament renova el parc infantil de la plaça Sancho Panza, d'Alcanar Platja

| Urbanisme
Els xiquets i xiquetes d'Alcanar Platja gaudeixen, del 30 d'abril ençà, d'una nova zona de jocs situada a la plaça Sancho Panza.

Les actuacions de l'Ajuntament han consistit a renovar l'anterior parc infantil, situat al mig de la rotonda de la plaça Sancho Panza, a la urbanització Serramar. En concret, durant els darrers mesos s'han rehabilitat els gronxadors i les molles i s'ha instal•lat una estructura nova que inclou la principal zona de jocs. Aquesta estructura es va adquirir a finals de l'any 2020 amb una partida pressupostària específica.

Dins de la mateixa actuació s'ha substituït la tanca per una de nova, amb més de 40 metres lineals de fusta, per tal de delimitar l'àmbit del parc infantil i protegir els menuts que són al recinte, de manera que no tinguen accés directe a la calçada. També s'hi ha col•locat mobiliari urbà nou (dos bancs i papereres), amb l'objectiu que les persones que acompanyen els xiquets puguen descansar.

"El resultat ha estat fruit del treball conjunt dels serveis tècnics municipals, que han fet el disseny i la part tècnica de dibuix, i de la Brigada Municipal d'Obres i Serveis, que ha portat a terme l'actuació", explica la regidora d'Urbanisme i Ordenació del Patrimoni, Ivette Fibla.

Tot i que el parc es va obrir el dia 30 d'abril, els operaris de la Brigada hi segueixen treballant. Ara arreglen una illeta que permetrà de bifurcar el trànsit. L'anterior es trobava en mal estat i s'ha demolit. Recentment han construït una vorada perimetral nova i, banda dins, hi posaran una base de formigó, damunt de la qual es col•locaran jardineres amb plantes de temporada.

"Amb totes aquestes accions es pretén renovar la imatge del parc i que l'interior d'aquesta gran rotonda siga més acollidor i segur, ja que al voltant hi circulen vehicles", afegeix la regidora.

La millora i renovació de parcs infantils al municipi forma part del pla de govern i té per objectiu fer accions amb un impacte positiu en els més menuts i augmentar les oportunitats d’esgambi saludable per a tothom. Anteriorment, la Regidoria d'Urbanisme ja havia reformat els parcs situats a la plaça Lluís Companys i la dels Països Catalans, d'Alcanar, i a la Urbanització Garbí, d'Alcanar Platja, i també havia instal•lat un nou parc infantil al passeig del Marjal. Així mateix, està previst que enguany es renove totalment el parc Mercè Rodoreda de les Cases.


Més imatges

L'Ajuntament renova el parc infantil de la plaça Sancho Panza, d'Alcanar Platja
L'Ajuntament renova el parc infantil de la plaça Sancho Panza, d'Alcanar Platja

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar