Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament i la Plataforma del Sénia demanen concreció en el desmantellament del Castor

L'Ajuntament i la Plataforma del Sénia demanen concreció en el desmantellament del Castor

El Butlletí Oficial de l’Estat del 8 de novembre publicava la resolució del Ministeri per a la Transició Ecològica de desmantellament, fi de la hivernació, segellat de pous i abandonament definitiu del projecte Castor d’emmagatzematge de gas natural. La mateixa resolució que es va fer pública en el Consell de Ministres del 31 d’octubre.

Des de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, Cristina Reverter, asseguren que al document "no queda clar si el desmantellament afecta també a la planta terrestre. Per això ha indicat que el següent pas serà demanar concreció".Tanmateix, la portaveu afirma que des de la plataforma es posaran "en contacte amb diferents forces parlamentàries per buscar complicitats".

Joan Roig, alcalde d'Alcanar comparteix la mateixa visió que la plataforma i demana que "es concrete la resolució i que s'explique què passarà amb la plataforma terrestre". També cal "saber si realment hi ha previsió de desmantellar-se, de quina manera es farà i també el calendari".

Reverter també ha indicat que el procés de desmantellament porta associat un nou estudi d’impacte ambiental i també ha recordat que "la vida útil dels taps dels pous està proper a completar-se, per tant la hivernació, assegura, no té sentit".

Pel que fa a les indemnitzacions dels més de 180 propietaris afectats per les expropiacions de la instal•lacions terrestres, Reverter ha remarcat que "ho seguiran de ben a prop".

Reverter ha recordat els inicis de la plataforma, les hores invertides en la defensa del territori i el suport de la ciutadania i de l’Ajuntament d’Alcanar que els animava a continuar endavant en la lluita. Per tot això han anunciat que "el primer que farem, quan vegen sobre el terreny els primers moviments de desmantellament, serà una festa popular".  

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078