Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament i dos entitats locals participen en el projecte 'Museu inclusiu, un museu per a tots'

L'Ajuntament i dos entitats locals participen en el projecte 'Museu inclusiu, un museu per a tots'

| Cultura, Acció Social

L'Ajuntament d'Alcanar, de la mà de la Fundació Mercè Pla i de l'associació de gent gran l’Esplai d’Alcanar, forma part del projecte 'Museu inclusiu, un museu per a tots', impulsat pel Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, amb l'objectiu d'afavorir la cohesió social i combatre l’exclusió i la discriminació.

El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, des de fa anys, treballa per afavorir la cohesió social i combatre l’exclusió i la discriminació, realitzant activitats i programes adaptats a les necessitats d’alguns dels col·lectius socialment més vulnerables.

Atenent a aquesta voluntat d’esdevenir un espai integrador, obert a tothom, que elimina les barreres d’accessibilitat, el Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre ha impulsat el programa ‘Museu inclusiu. Un museu per a tots’ amb diverses entitats sociosanitàries del territori i els ajuntaments que formen part del Consorci.

La presentació va tenir lloc a la sala d’actes i hi van intervenir Adam Tomàs, president del Consorci  del  Museu  de les Terres de l’Ebre i alcalde d’Amposta; Carme Navarro, vicepresidenta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i presidenta del Consell Comarcal del Montsià; Àlex Farnós, director  – gerent  del  Consorci  del   Museu   de   les  Terres  de  l’Ebre; Mari Fandos, coordinadora territorial de Formació Professional DUAL, i Gabriel Perles, director de l’INS Montsià.

Tot i això, aquest és un projecte ja consolidat. Durant el 2017 es va realitzar la prova – pilot del programa. Un cop comprovat que les activitats s’adapten als diferents col·lectius i establertes les pautes i la metodologia de treball amb els monitors i els responsables dels centres, aquest 2018 el projecte té la intenció de consolidar-se i ampliar el seu abast, esdevenint un programa que ajudi a lluitar contra l’exclusió social.

En concret, més de catorze entitats de sis municipis diferents  s’han beneficiat ja d’aquestes activitats. Tot i això, es preveu que el nombre d’entitats participants es pugui ampliar sempre i quan  siguin de l’àmbit local, sense finalitat lucrativa i pertanyent a algun dels municipis consorciats.

El projecte Museu inclusiu, un museu per a tots engloba dos programes: un d’anterior, com Capses de memòria / Capses de natura; i d’altres de nous, que consisteixen en activitats al voltant de les sales d’exposició permanent d’alguns dels centres patrimonials de la xarxa Ebre, Natura & Cultura  i les activitats temporals que s’hi duen a terme a cadascun d’ells.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078