Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament d'Alcanar presenta una app que recrea els espais del jaciment de la Moleta

L'Ajuntament d'Alcanar presenta una app que recrea els espais del jaciment de la Moleta

| Cultura

L'Ajuntament d'Alcanar acaba de presentar una nova aplicació per a mòbil que serveix de guia per al públic i que fa més fàcil, atractiva i enriquidora la visita al jaciment de la Moleta del Remei. A través de les recreacions en 3D, l'usuari pot accedir a l'interior de graner, la torre i dos edificis representatius més i moure'ls per a contemplar-los des de totes les perspectives i amb tots els detalls. Les imatges virtuals mostren aquests edificis totalment reconstruïts, van acompanyades de textos senzills i contribueixen a comprendre millor com era la vida en la primera edat del ferro.Aquest nou recurs és el punt de partida d'un projecte molt més ambiciós que inclourà tots els espais del jaciment.

La iniciativa naix del mateix Ajuntament i ha comptat amb la participació del Museu de les Terres de l'Ebre, així com del Grup de Recerca Arqueològica i Protohistòria (GRAP) de la Universitat de Barcelona que s'ha encarregat de l'assessorament històric i arqueològic. Segons el doctor en arqueologia David Garcia, aquest sistema virtual ofereix una reconstrucció fantàstica que és ideal per a mostrat com eren els jaciments. "El desenvolupament de projectes com aquest és essencial i necessari, perquè tenim una història molt llarga, dinàmica, diversa i molt difícil d'explicar. Natros (els experts) hem de ser els "traductors" d'aquesta història per tal que els visitants la visquen i la disfruten des del punt de vista dels sentits i de les emocions", ha explicat. Garcia ha apuntat que aquest mateix projecte també es podrà aplicar al jaciment de Sant Jaume - Mas d'en Serrà: "La idea és que amb tots aquests elements acabem conformant una oferta patrimonial ecològica i absolutament singular. Alcanar disposa d'un patrimoni singular i excepcional, i ho hem d’aprofitar”.

Per a Jordi Monfort, regidor de Turisme, aquesta aplicació és “un element potent que contribuirà enormement a reforçar l’eix pedagògic i divulgatiu del conjunt de la moleta, i també una eina important pera explicar i ajudar a interpretar aquell entorn als escolars".

L’app Moleta és un nou recurs que s’afegeix a les visites al jaciment i que s’anirà ampliant a partir de la informació que ha proporcionat el GRAP a l’empresa que la desenvolupa. L’aplicació està creada per a dispositius mòbils i tablets, i es pot descarregar gratuïtament a través de Google Play, buscant la paraula “Moleta”. L’objectiu d’aqueta eina és arribar a mostrar tot el jaciment amb més detalls, elements i, fins i tot, personatges, de manera que el públic que ho desitge puga visitar la Moleta del Remei de forma autònoma. No obstant això, la Moleta continuarà oferint visites guiades i teatralitzades com fins ara.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat