Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament d’Alcanar impulsa una recollida de signatures per a pressionar al govern espanyol perquè actue davant la crisi citrícola

L'Ajuntament d’Alcanar impulsa una recollida de signatures per a pressionar al govern espanyol perquè actue davant la crisi citrícola

| Agricultura i Pesca, Economia

La Junta de Govern Local d'Alcanar d'ahir, 24 de gener, va acordar per unanimitat realitzar una campanya institucional de recollida de signatures per instar al govern espanyol i la Unió Europea a què extremen la vigilància i impulsen les mesures necessàries per a pal·liar els efectes de la crisi citrícola a les nostres terres.

La gran davallada de preus dels cítrics és provocada, en gran mesura, per les conseqüències del tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països de l'Àfrica Meridional. La setmana vinent, el consistori donarà forma a la campanya i informarà la ciutadania, a través dels diferents canals de comunicació, sobre els diferents punts de recollida de signatures.

L'Ajuntament, en col·laboració amb el sector citrícola canareu, ja ha organitzat dos mobilitzacions per a posar el crit d'alerta en aquesta situació davant els mitjans de comunicació i les administracions supranacionals, l'última es va celebrar aquesta mateixa setmana. Paral•lelament, ha mantingut diferents trobades amb representants de la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya i del Senat Espanyol per a vehicular les demandes del sector. 

La pròxima setmana, tan prompte estiga realitzada l'acta de la junta, es farà públic el certificat de l'acord. 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar