Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La platja Les Cases d’Alcanar-Marjal, 24 anys de Bandera Blava

La platja Les Cases d’Alcanar-Marjal, 24 anys de Bandera Blava

| Medi Ambient, Turisme

Ja en van vint-i-quatre. La platja del Marjal de Les Cases d’Alcanar ha aconseguit, un any més, el prestigiós reconeixement atorgat pel tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental) en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac). D’aquesta forma, la platja casenca es queda a una sola bandera d’arribar a la mitja cinquantena, un nombre amb certa màgia.

La platja Les Cases d’Alcanar-Marjal encadena d’aquesta forma 24 anys consecutius d’una Bandera Blava que, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions, la prestació de serveis, la informació, l'educació ambiental i la qualitat de l’aigua de les platges.

Aquest guardó se suma al reconeixement de l’Agència Catalana de l’Aigua, que recentment atorgava a la qualitat de les aigües de bany del municipi una qualificació d’excel·lent. Tot plegat, situa a les costes canareves en una situació òptima per donar la benvinguda a la temporada oficial de banys que, es recorda, donarà inici el pròxim divendres 15 de juny.

Tant Jordi Bort, regidor de Medi Ambient i Salut, com Jordi Monfort, regidor de Turisme, s’han mostrat entusiasmats amb la notícia. El primer posa èmfasi en el cúmul d’informacions positives que han rebut les platges del municipi en aquests últims dies: “any rere any la qualitat del nostre entorn marítim millora, i així es veu reflectit en els múltiples reconeixements que rebem. Al final, la salut de les nostres aigües és la nostra salut i continuarem apostant fermament en aquest sentit”.

Monfort, per la seua banda, recorda que s’apropa un any especial i anima a tota la població a gaudir del l’entorn natural canareu: “La platja del Marjal és una de les més longeves del territori pel que fa a la consecució de la Bandera Blava. S’apropen els vint-i-cinc anys consecutius i, d’alguna manera, és una xifra que desperta una il·lusió especial. Aquesta Bandera és fruit del treball de tots i totes i, de la mateixa forma que animo a la gent a cuidar de les platges, també l’animo a gaudir d’elles al màxim durant aquest estiu”.

Tant a Catalunya com a Tarragona han augmentat el nombre de guardons atorgats pel jurat internacional Bandera Blava 2018. A les Terres de l’Ebre, en canvi, s’han mantingut les 11 banderes de la temporada passada. En total, 101 platges han estat premiades en l'àmbit autonòmic (6 més que el 2017), a més a més de 22 ports esportius; situant-se així Catalunya com a primera regió de l’Estat espanyol quant a “ports esportius de Bandera Blava” i segona pel que fa a platges.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat