Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La comissió de Sant Antoni ha començat els assajos de la jota nova

La comissió de Sant Antoni ha començat els assajos de la jota nova

| Cultura

La Comissió de Sant Antoni ha organitzat unes sessions per ensenyar a ballar la Jota Nova que va ser presentada recentment per l’entitat. Aquesta activitat està adreçada especialment a totes aquelles persones interessades en participar en el  tradicional ball de Sant Antoni. Aquesta jota s’incorporarà a la festivitat a partir de l’any que ve.

Les sessions d’assaig de la Jota Nova s’han iniciat aquest mes de novembre i tenen lloc tots els divendres, al Centre Cívic Trinitari Bel, de 20.00 a 21.00 h, fins el pròxim mes de gener. Segons ha explicat el representant de l’entitat, Isidre Balada, “la idea és que la ballen tots els grups, grans, mitjans i menuts. El plantejament és que als llocs de costum s’interpreten la Jota Vella i la Jota Nova”.

La Jota Nova es va presentar al públic el passat dia 13 d’octubre, en el marc de les Festes del Remei, amb una gran acceptació per part dels balladors i del públic. Els professors Juanjo Vilarroya i Josep Rangel són els autors de la música de La Jota Nova, mentre que els passos del ball són  fruït de la labor conjunta de Sergi Sancho, Ramon Monfort, Fabian Pla, Consol Vericat, Dolors Esteller, Núria Balada, Antoni Folgueres, Francisco Arias i Isidre Balada.

Aquesta iniciativa neix de la Comissió de Sant Antoni i dels músics de les bandes d’Alcanar que, en els últims anys, havien plantejat la possibilitat d’incorporar algun element nou a aquest ball tan antic en el que cada any hi participen centenars de parelles de balladors. Aquesta idea es va començar a gestar ser després de la festivitat de Sant Antoni d’enguany quan la Comissió va traslladar la proposta a la regidora M. Carmen Navarro. Immediatament, Navarro va posar fil a l’agulla per a accelerar els passos per tal que la Jota Nova de Sant Antoni es fes realitat.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat