Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La 2a edició d'Art i Flors als Balcons arrenca a les Cases el pròxim 15 de juliol

La 2a edició d'Art i Flors als Balcons arrenca a les Cases el pròxim 15 de juliol

| Cultura

La façana marítima de les Cases d'Alcanar tornarà a acollir la Mostra Art i Flors als Balcons, que  es podrà visitar a partir del dia 15 de juliol -coincidint amb la festivitat del Carme- i fins al 31 de juliol.

Aquesta segona exposició d'art urbà, organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament, mostrarà 53 obres inèdites fetes amb diversos materials i tècniques –brodats, acrílics i fotografia impresa, entre d'altres– sense temàtica predeterminada. Igual que en l'edició anterior, els participants són artistes locals o vinculats al municipi.

L'exposició, que compta amb la col·laboració dels veïns i veïnes que han acceptat penjar les obres als seus balcons i guarnir-los amb floreres per a l'ocasió, es distribuirà per la plaça Sant Pere i els carrers Callao, Cádiz, del Pou, Lepant, Joan Miró, Isaac Peral i Trafalgar. 

La comissària i impulsora d'Art i Flors als Balcons, la pintora Núria Prades, mostra la seva satisfacció per l'èxit d'aquesta proposta, "en aquesta segona edició s'ha incrementat notablement el nombre d'obres i d'artistes participants. D'altra banda, i una vegada més, la resposta dels veïns ha estat molt positiva tant a Alcanar com a les Cases". Prades explica que la finalitat d'aquesta exposició és fer una relectura d'una tradició antiga que encara es manté a Alcanar i a les Cases, consistent en penjar les vànoves als balcons de les cases dels carrers per on passen les processons.

Per la seva banda, Alfons Montserrat, Alcalde i regidor de Cultura, recalca que "amb aquesta manifestació cultural donarem el tret de sortida a l'inici de l'estiu".  Així mateix, ànima tothom a "gaudir de la 2a Mostra d'Art i Flors als Balcons i a observar les obres des de diferents perspectives perquè no us deixaran indiferents". 

L'Ajuntament d'Alcanar convida els visitants de la mostra a fer fotografies i compartir-les a les xarxes socials amb el hastag #ArtiFlors per tal que tothom pugui gaudir de la bellesa de les obres que estaran exposades.

15 de juliol, acte d'inauguració

  • 19 h: Recepció dels artistes  a la plaça Sant Pere.
  • 19.30 h: Inauguració de la 2a edició d’Art I Flors als Balcons, amb benvinguda i parlaments.
  • 19.45 h: Performance a càrrec de Mariaelena Roqué, artista multidisciplinària.
  • 20 h: Recorregut per l’itinerari de les 53 obres, on els artistes presents faran un comentari sobre la seva tela.
  • 21.30 h: Final de l’itinerari a la plaça Sant Pere. Seguidament tindrà lloc un homenatge a Alberto Carrera Blecua amb l’actuació musical de Paula Niubó, estudiant de batxillerat d’Arts Escèniques i alumna de l’Escola Eòlia de Barcelona, que interpretarà la cançó Llàgrimes al cel d’Eric Clapton. 
  • 21.45 h: Petit refrigeri per a les persones assistents. 

La imatge és de Ma Carmen González Sierra.

>> Llistat d'artistes participants

>> Bases 2a edició Art i Flors als Balcons

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat