Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’Ajuntament instal·la un nou desfibril·lador a la zona escolar del municipi

L’Ajuntament instal·la un nou desfibril·lador a la zona escolar del municipi

| Salut

Alcanar ja compta amb set desfibril·ladors externs automàtics (DEA). L’últim, instal·lat recentment a l’avinguda de la Constitució, està situat a escassos metres de la cruïlla entre l'Institut Sòl de Riu i l'Escola Joan Baptista Serra i, per tant, en una àrea molt transitada.

Sumat a l’aparell portàtil d’emergència de la Policia Local, ja són vuit els desfibril·ladors que estan al servei de la ciutadania. Aquesta aposta, nascuda de la incitava popular arran dels pressupostos participatius de l’any 2016, ja s’ha convertit en un puntal per al consistori, que veu com una necessitat fer d’Alcanar un municipi cardioprotegit.

En aquesta direcció, des del gener d’aquest any, l’Ajuntament ha estat impartint cursos sobre l’ús dels DEA. L’últim, el passat cap de setmana. Entre la població formada es troba la comunitat educativa de l’Escola Joan Baptista Serra. Tot i això, la simplicitat d’aquests aparells permet que, en cas d’emergència, qualsevol persona els pugue utilitzar, ja que faciliten les instruccions d’ús de forma verbal.

La resta de dispositius, es recorda, estan situats a la Llar de Jubilats de les Cases, al pavelló poliesportiu d’Alcanar, a les instal·lacions municipals de la Fanecada, a la piscina municipal, al centre cívic d’Alcanar i a l’exterior del col·legi públic Marjal, ben a prop, al mateix temps, de l’alberg dels Josepets i el centre de salut.

Jordi Bort, regidor de Salut, valora molt positivament la feina que s’està fent en aquest àmbit: “Des que vam posar en marxa la campanya integral de prevenció i atenció, els avenços s’han anat succeint un rere l’altre. Queda treball per fer, però avui dia Alcanar és un municipi infinitament més cardioprotegit que abans”. En referència al nou equipament públic, Bort ha afegit que “era una zona a cobrir necessària”, ja que “cada matí hi ha una gran afluència de gent” i, a més, “es realitzen una gran quantitat de pràctiques esportives”.

Aquesta nova instal·lació permet fer un pas més a la campanya integral de prevenció i atenció. Fins al moment, i més enllà del proveïment dels dispositius, que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, s’han ofert cursos de formació o s’han difós fullets instructius, entre d’altres. Accions que continuaran durant els pròxims mesos.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078