Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’Ajuntament forma en jardineria operaris de la Brigada Municipal i persones amb contracte de col·laboració social

L’Ajuntament forma en jardineria operaris de la Brigada Municipal i persones amb contracte de col·laboració social

| Economia, formació

La setmana passada, es va iniciar el Curs de capacitació bàsica per al manteniment de parcs i jardins, inclòs en el Programa de competitivitat empresarial 2018 de l'Ajuntament d'Alcanar, en el qual participen tretze persones del municipi. 

La formació té per objectiu donar a conèixer els aspectes clau del treball de jardiner, com ara la preparació del sòl, les tècniques de poda, els sistemes de reg, l’ús dels arreus o la identificació de les espècies més utilitzades en jardineria, així com de les principals plagues i malalties que les afecten. 

El curs, que té una durada total de 50 hores entre teoria i pràctica i que s’acabarà al juliol, està dirigit a totes les persones en actiu o desocupades que volen adquirir i acreditar tots aquests coneixements per tal de diversificar les oportunitats de trobar feina. Els participants faran pràctiques en diferents parcs i jardins del municipi. 

Per això, el consistori ha considerat oportú que hi assistisquen les persones amb contracte de col•laboració social que duen a terme tasques a la Brigada Municipal per tal de millorar-ne el perfil professional i facilitar-ne la reincorporació al mercat laboral. 

Jordi Monfort, regidor d’Empresa i Ocupació, considera que “accions com aquesta contribueixen a donar un plus als contractes de col·laboració social, ja que permeten formar els col•laboradors i millorar-ne l’ocupabilitat durant la seua etapa a la Brigada Municipal”.

També hi assisteixen operaris de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, per tal d’ampliar coneixements i aprendre altres tècniques de jardineria. Per a la regidora de l’àrea, Ivette Fibla, “aquestes formacions són una bona oportunitat per a dotar al personal de la Brigada que no està especialitzat en jardineria de noves capacitats, que els permeten ser més versàtils i disposar d’una major flexibilitat al cos de la Brigada”.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat