Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’Ajuntament d’Alcanar recomana consumir cultura de proximitat per Sant Jordi

L’Ajuntament d’Alcanar recomana consumir cultura de proximitat per Sant Jordi

| Cultura

Els actes de Sant Jordi es tornaran a concentrar enguany a la plaça Major d’Alcanar on des de primera hora hi trobarem les parades de venda de llibres i roses i on s’organitzaran diverses actuacions. Així, al matí tindrà lloc un espectacle infantil de titelles i música i durant la tarda actuaran l’Orquestra de Corda de l’Escola Municipal de Música d’Alcanar, la Banda Infantil i el cor Iúbilo. A les Cases l’activitat es concentrarà a la plaça de Sant Pere. “Animem a la ciutadania a què participe en la diada de Sant Jordi, és una diada de civisme, de llibres i de roses, de seny i de rauxa. I també recomanem que es consumeixi cultura de proximitat, de quilòmetre zero, ja que tenim un ampli ventall d’autors locals”, ha manifestat el regidor de Cultura, Alfons Montserrat.

La Biblioteca Trinitari Fabregat, coincidint amb el desè aniversari de la seua ampliació, ens recomana un seguit d’obres d’autors locals que durant les darreres setmanes s’han presentat a la biblioteca o bé ho faran pròximament. “La festa de Sant Antoni a Alcanar”, de l’artista Núria Prades; “Papa, no vull que et tanquin a la presó. A cor obert” de Robert Garcia; “El rebost de la llengua. De dita en dita, s’ompli la pica”, de Joan-Josep Sancho; “Artur Bladé, escriure la memòria (1907-1995), de Josep Sancho Sancho; “Ebre, relats d’una batalla”, de diversos autors entre els quals Tomàs Camacho i Jordi Sancho; “Mente abierta, vida plena: la realidad se construye dentro de nosotros”, Manel Saltor i “L’Abans Alcanar-Recull gràfic 1890-1989”, dels autors Joan B. Beltran i Helena Fibla. Amb aquest ampli ventall d’obres, la biblioteca us proposa que consumiu literatura de quilòmetre zero.

A més d’apostar pels autors locals, el regidor de Cultura també us recomana que adquiriu els llibres als establiments locals. “El consumidor ha de ser conscient que si fa les compres per internet, això té un impacte negatiu sobre el comerç local, mentre que si anem a les botigues d’Alcanar, contribuirem a tenir un poble en vida”, ha assenyalat Montserrat.


>> Aquí podeu consultar el llistat de llibres que us recomana la Biblioteca Trinitari Fabregat.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar