Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’Ajuntament d’Alcanar batejarà aquest dissabte el centre cívic amb el nom de Centre Cívic de l'U d'Octubre de 2017

L’Ajuntament d’Alcanar batejarà aquest dissabte el centre cívic amb el nom de Centre Cívic de l'U d'Octubre de 2017

| Participació ciutadana

>> La Comissió d'Actes de l'U d'Octubre, amb el suport del consistori, ha organitzat un conjunt d’actes commemoratius a Alcanar i les Cases durant el matí del dissabte 29 de setembre

L'1 d'octubre de 2017 al municipi d'Alcanar va sorgir un moviment ciutadà espontani per a organitzar la defensa dels col·legis electorals, des de les 5 de la matinada a l'Oficina Delegada de les Cases i després al Centre Cívic, on per motius de seguretat es van concentrar totes les meses del nucli d'Alcanar.

Durant tot el dia va haver-hi gent davant del Centre Cívic, a la plaça de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, per a protegir el dret de vot de tots els ciutadans i ciutadanes. De manera espontània, s’hi va afegir la xaranga No Mos Aclarim i, en acabat, es va organitzar un dinar per a tothom que va tenir un gran èxit de participació.

“Considerem que la fita històrica que vam viure aquell diumenge 1 d'octubre, la resistència que va demostrar la ciutadania d'Alcanar durant la jornada electoral i durant les hores anteriors, la capacitat d'organització i el civisme amb què es va desenvolupar la jornada mereixen un reconeixement públic", explica Joan Roig, regidor de Participació Ciutadana  i impulsor de la proposta.

En aquest sentit, la Junta de Govern Local va acordar al juny denominar el centre cívic d'Alcanar com a Centre Cívic de l'U d'Octubre de 2017, en reconeixement dels fets que van tenir lloc durant aquella jornada. I també, col•locar en un lloc preeminent de l'edifici una placa amb el nom del Centre Cívic i un recordatori dels fets.

En aquest sentit, el pròxim dissabte 29 de setembre, a les 13.30 h, se celebrarà l'acte institucional de descobriment de la placa commemorativa. Així mateix, la Comissió d'Actes de l'U d'Octubre, amb el suport de l'Ajuntament d'Alcanar,  ha organitzat un seguit d'actes de commemoració durant el matí del dissabte, a Alcanar i les Cases, per tal de posar en valor una jornada que ja forma part de la història del municipi.

>> Consulta la programació. 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat