Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Jornada tècnica 'Plagues invasives i emergents als cítrics'

Jornada tècnica 'Plagues invasives i emergents als cítrics'

| Agricultura i Pesca

En el marc del Programa de Competitivitat Empresarial de l' Ajuntament d'Alcanar, s'ha organitzat la jornada 'Plagues invasives i emergents als cítrics', a càrrec de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya (IRTA).  La formació tindrà lloc el pròxim 13 de setembre, entre les 9.30 i les 13 h, a l'edifici de Serveis Agraris d'Alcanar.

L'objectiu de la jornada és donar a conèixer diversos aspectes de la biologia, morfologia i danys que ocasionen al cultiu diverses plagues emergents i invasives dels cítrics. El nou cotonet, Delottococcus aberiae, es va detectar el 2009 a la província de València. Aquest pseudocòccid ha generat una gran alarma en el sector per la gravetat dels seus danys als fruits.

Així mateix, els trips de les orquídies, Chaetanaphothrips orchidii, tot i haver estat citat als cítrics, no havia causat danys al cultiu fins ara. Els danys detectats recentment a algunes finques de Catalunya són greus. Finalment, l'àcar Eutetranychus banksi és la darrera espècie detectada a una finca de cítrics a Catalunya el 2016. De moment són controlats amb els mateixos acaricides emprats per a altres àcars del cultiu, però es desconeixen enemics naturals eficaços.

Programa:

-09.30 h Inscripcions i lliurament de la documentació.

-10.00 h Danys dels trips de les orquídies Chaetanaphothrips orchidii als cítrics, amb José Miguel Campos Rivela d'IRTA Amposta.

-10.30 h Ecobiologia i danys del nou cotonet Delottococcus aberiae en cítrics, amb M. Teresa Martínez Ferrer d'IRTA Amposta.

-11.00 h Pausa.

-11.30 h L’àcar roig de Texas Eutetranychus banksi, amb Joan Porta Ferré del Servei de Sanitat Vegetal de les Terres de l’Ebre.

-12.00 h Taula rodona i debat sobre els temes tractats, amb Joan Porta Ferré delServei de Sanitat Vegetal de les Terres de l’Ebre; José Miguel Campos Rivela i M. Teresa Martínez Ferrer d'IRTA Amposta.

-13.00 h Cloenda de la Jornada.

________________________________________

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través del següent enllaç, o bé mitjançant un correu electrònic a Pilar Arrufat (pilar.arrufat@irta.cat). També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat.

Més informació i incripcions aquí.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat