Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies FECOAL: "El poble és qui dóna vida al comerç"

FECOAL: "El poble és qui dóna vida al comerç"

| Participació ciutadana

Aconseguir mantenir el comerç local viu i actiu és el principal objectiu de la Federació de Comerç d’Alcanar (FECOAL).
L’entitat, que actualment agrupa 80 comerços i empreses, fa diverses accions i campanyes al llarg de l’any per a promoure els valors del comerç de proximitat i dinamitzar l’economia local.

El comerç local dona vida al poble

Resulta evident que, en els últims anys, els hàbits de compra dels consumidors han anat canviant. Les grans superfícies i Internet són alguns dels factors que més han accelerat aquests canvis.
Enrere queden els temps en què el consumidor no tenia més remei que anar de botiga en botiga fins a trobar allò que cercava o per a fer la compra setmanal. A més a més, cada vegada es torna més impacient i vol obtenir el que cerca com més prompte millor.

Davant d’aquesta adversitat, FECOAL pretén aprofitar el paradigma del petit comerç i potenciarne els punts forts: la proximitat i l’atenció personalitzada. Actualment, l’activitat comercial del nostre municipi dona solució a totes les necessitats bàsiques
d’aprovisionament amb productes de qualitat i un tracte personalitzat.

Campanyes de dinamització comercial

Per tal d’aprofitar tot el potencial que ofereix el petit comerç d’Alcanar davant la impersonalitat d’Internet i de les grans superfícies comercials, FECOAL proposa al llarg de l’any una sèrie de campanyes de promoció i dinamització comercials que tenen per objectiu fidelitzar els clients i acostar el comerç a la ciutadania. A través d’aquestes campanyes, la Federació
intenta fomentar la vida al carrer, amb la participació en fires, activitats culturals, festes locals i altres esdeveniments.

D’altra banda, treballa per aconseguir una estructura de comerç local sòlida, unificada i pròxima a la ciutadania. No oblidem que el sector comercial és un element de cohesió social i que la forma actual de consumir definirà el futur de la societat i de l’entorn on vivim. Conscient d’aquesta realitat, en el darrer semestre d’enguany, el nombre d’activitats i campanyes de FECOAL ha augmentat notablement. Es tracta de crear sinergies entre els comerços i els seus clients per a afavorir el sentiment de pertinença al municipi. Les activitats més destacables són les següents:

Mercat d’oportunitats

Tal com és habitual d’uns quants anys ençà, durant uns dies a l’agost, els comerços es traslladen al passeig del Marjal per tal de donar a conèixer la seua oferta i oferir els seus productes a veïns, turistes i visitants al millor preu. La novetat d’enguany va ser l’organització d’una exposició de fotos d’Instagram de diversos racons de les Cases. A més, els més menuts van gaudir d’un taller de pintacares.

Tyrika

FECOAL va ser molt present al Festival Iber d’Alcanar a través de la campanya Campaments Tyrika. Més de trenta establiments associats van participar-hi activament engalanant els seus espais i aparadors amb motius ibèrics. FECOAL va idear per a aquesta ocasió un concurs, especialment adreçat al públic infantil, consistent a trobar un seguit de símbols ibèrics amagats als aparadors o a l’interior dels comerços col·laboradors amb la finalitat d’omplir un mapa ibèric. Els xiquets i xiquetes havien de recórrer els establiments acompanyats d’un adult. El premi va consistir en quatre lots de regals, gentilesa dels establiments participants. A més, els comerços participants van apegar a l’exterior de l’establiment unes petjades en forma
de sandàlia ibèrica que servien per a indicar el camí cap a la festa ibèrica.

Castanyada

FECOAL vol mantenir viva la tradicional figura de la castanyera. En aquesta campanya, per qualsevol compra efectuada als comerços adherits durant els dies previs al 31 d’octubre, el client obtenia un val bescanviable per una paperina de castanyes. Aquestes castanyes, acabades de fer per les castanyeres de la Federació, es van cuinar a la mateixa estufa que havien fet servir tota la vida el tio Muixarro i la seua dona a la seua parada de la plaça Major, i que la seua família va cedir expressament per a aquesta ocasió. Aquesta senzilla campanya va tenir un èxit inesperat i va generar al voltant d’aquesta antiga torradora de castanyes un bonic ambient, entre festiu i nostàlgic.

Mandarina Fridays

Tenint en compte la gran expectació que genera a escala mundial el Black Friday, la Federació ha creat enguany la seua pròpia campanya. Així, durant tots els divendres de novembre, cada comerç ha fet diverses ofertes, que s’han publicat setmanalment a les xarxes socials de FECOAL per tal de fer-ne difusió conjuntament.

Nadal amb FECOAL

Un any més, l’Ajuntament i FECOAL s’han unit per a impulsar i premiar les compres nadalenques a la cinquantena d’establiments que col·laboren en la campanya de Nadal.

Una de les novetats d’enguany és que, per un import mínim estipulat en cada establiment, els clients rebran una butlleta
de participació en la qual podran indicar allò que els agradaria que els regalés FECOAL. La lletra del cotxe, el rebut de la
hipoteca o les darreres quotes de la factura de la llum són alguns dels obsequis que podran guanyar els clients afortunats.

D’altra banda, del 17 de desembre al 6 de gener, cinc fotoreclams (photocalls) nadalencs en format enrotllable (roll-up) ocuparan diversos carrers del municipi. Els clients podran fer-s’hi fotos amb la seua compra que després hauran de publicar a la pàgina de Facebook de FECOAL. Les tres imatges que reben més vots a la xarxa obtindran una de les tres grans paneres amb productes i serveis dels comerços adherits. A més, per tal de crear una atmosfera familiar, divertida i elegant, la Federació ha impulsat un concurs de decoració i esperit nadalenc entre els comerços i empreses adherits per a aconseguir
impregnar Alcanar de l’esperit nadalenc i de l’essència dels Reis Mags.

Compromís de l’Ajuntament

L’Ajuntament sempre ha donat suport a les iniciatives de promoció dels principals sectors econòmics del municipi. En aquest sentit, la Regidoria d’Empresa, Comerç, Indústria i Ocupació té un compromís amb el sector comercial i empresarial i ha unit esforços amb FECOAL per tal de dinamitzar l’activitat comercial d’Alcanar. D’aquesta manera, organitzen i promocionen conjuntament les accions de dinamització que permeten a la ciutadania interactuar, conèixer els comerços locals i relacionar-se amb els comerciants en un ambient lúdic i festiu. A més a més, l’Àrea de Desenvolupament Local afavoreix la formació dels professionals del sector a través del Programa de competitivitat empresarial.

Mantenir viu el sector comercial

La qualitat en el producte, el coneixement del client, el tracte personalitzat i el compromís amb el poble són factors fonamentals per a mantenir viu el sector comercial del municipi. En aquest sentit, FECOAL treballa en la formació contínua dels seus associats per tal d’oferir un millor i renovat servei a la població. L’objectiu de la Federació és aconseguir una estructura de comerç local encara més sòlida, unificada i pròxima a la població.

D’altra banda, és important que els veïns i veïnes sàpiguen valorar els avantatges de comprar al comerç d’Alcanar.
Mantenir aquesta valoració forma part de la important tasca que està duent a terme FECOAL. No obstant això, els consumidors hem de ser cada vegada més conscients que el comerç local és qui dona vida al poble i el poble és qui dona vida al comerç.


Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078