Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El País Valencià ha suspés les autoritzacions de cremes agrícoles de manera indefinida, fins a nou avís

El País Valencià ha suspés les autoritzacions de cremes agrícoles de manera indefinida, fins a nou avís

| Agricultura i Pesca

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural del País Valencià ha resolt iniciar el 6 de gener un nou període excepcional de prohibició de cremes en què no es podrà autoritzar, en els terrenys forestals, en els contigus o amb una proximitat menor de 500 metres d'aquells, la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissers o matolls.

Aquest període tindrà una duració indefinida, sense data de finalització, i es mantindrà fins que canvien les condicions de risc.

La decisió s'ha pres per part de la Conselleria a partir del seguiment de l'estat de la humitat de la vegetació per mitjà de mostreig que es fa des de la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals. En aquest sentit, s'observa que es mantenen els valors secs i inclús extremadament secs en l'estrat de matoll, amb variacions depenent de la zona geogràfica i de l'orientació de les vessants on s'assenten.

En aquesta època de l'any, els valors habituals de l'estrat de matoll, amb una precipitació normal, haurien de ser normals o inclús humits. L'estrat arbori (P. halepensis), després de les escasses pluges de l'últim mes, ha entrat ja en valors de la categoria de sec. Pel que fa als combustibles fins, en la major part del territori l'estrat herbaci segueix agostat i sec, i per tant molt disponible davant de les ignicions.

La precipitació acumulada durant aquest últim mes en el conjunt del territori de la Comunitat ha sigut molt escassa o nul•la, especialment a la província de Castelló. A això cal sumar-hi l'escassetat general de precipitacions al llarg de l'estiu i de tota la tardor. Aquesta circumstància necessàriament té un reflex en el grau d'humitat de la vegetació i, per tant, en la seua elevada disponibilitat enfront del foc en cas d'incendi.

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural insisteix a extremar la precaució enfront del risc d'incendis forestals atès que tots aquests últims incendis són originats per l'activitat humana.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat