Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El consistori imparteix cursos de formació per a l’ús de desfibril·ladors

El consistori imparteix cursos de formació per a l’ús de desfibril·ladors

| Salut

Del gener ençà, l'Ajuntament d'Alcanar està impartint la formació pertinent sobre l’ús dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA).

De moment ja s'han fet cursos per als operaris de la Brigada Municipal d'Obres i Serveis, així com per a l'equip docent de l'Escola Marjal i altres persones de les Cases, amb el suport de l’AMPA de les Cases.  

Aquesta mateixa setmana també s'està fent formació a tota la comunitat educativa de l'Escola Joan Baptista Serra, d'Alcanar. A més, pròximament s'instal·larà un aparell desfibril·lador a la cruïlla entre l'Institut Sòl de Riu i l'Escola Joan Baptista Serra. Així mateix, ja s'han planificat tres formacions més, que es portaran a terme els pròxims dies. 

D'altra banda, durant el primer trimestre de l'any, la Regidoria de Salut ha impartit cursos de primers auxilis bàsics a entitats socials i a usuaris de la Llar de Jubilats i Pensionistes d'Alcanar i està previst que se n'imparteixin més al llarg del 2018. 

Aquests cursos formen part de la campanya integral de prevenció i atenció dissenyada per l'Ajuntament d'Alcanar. “Seguint la normativa del Consell Català de Ressuscitació, estem fent formacions sobre el suport vital bàsic i el funcionament d'aquests aparells. Els participants són majoritàriament treballadors públics i persones que formen part de diferents entitats del municipi, però també d’altres sectors”, ha explicat Jordi Bort, regidor de Salut.

Alcanar, municipi cardioprotegit

L'any passat el consistori va instal·lar sis aparells desfibril·ladors a diversos equipaments municipals  amb el suport de la Diputació de Tarragona i enguany s'instal·larà un setè aparell a la zona escolar. La Policia Local disposa d'un altre aparell portàtil per a poder atendre emergències. El propòsit de l'Ajuntament és facilitar l'actuació davant de possibles casos d'aturada cardíaca i poder salvar vides.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat