Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El camió netejacontenidors ja ha entrat en funcionament

El camió netejacontenidors ja ha entrat en funcionament

| Medi Ambient

Tots els mitjans i equipaments previstos al nou contracte de gestió de residus de l’Ajuntament d’Alcanar i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ja estan operatius. De fet, aquesta setmana ja circula per Alcanar el furgó dotat amb hidronetejador per a les neteges externes de les illes de contenidors, i les caixes rentacontenidors amb espalmadors per a la neteja automatitzada i integral, de dins i de fora.

Jordi Bort, regidor de Medi Ambient, explica que aquest camió netejarà les illes i els contenidors del terme municipal catorze vegades a l’any: “Es farà una vegada al mes, i dues als mesos de juliol i agost. D’aquesta manera evitarem olors i molèsties, i també aconseguirem un manteniment més acurat”. 

Ja ha finalitzat la fase de renovació dels contenidors a tot el municipi i, per tant, el nou sistema ja comença a funcionar amb normalitat. “El nou sistema s’ha anat implementant gradualment, tal com hem informat als veïns i veïnes a través dels diferents processos participatius. De moment el resultat és satisfactori, però encara és prompte per a fer avaluacions”, afig Bort. 

El COPATE gestiona el servei de recollida de brossa als municipis del Montsià i el Baix Ebre (llevat de Deltebre i Tortosa). D’aquesta manera, s’aconsegueix l’homogeneïtzació dels serveis i una economia d’escala pel fet de compartir vehicles i equipaments i d’optimitzar logístiques de recollida.

Després de les inversions fetes pels municipis amb el nou contracte, ara es disposa de camions recol•lectors nous de recollida superior i bilateral, de furgons i  furgonetes elèctriques per al servei de repàs de la recollida, de vehicles per a la recollida de voluminosos i manteniment de contenidors, i d’altres equips auxiliars per a les transferències de la fracció resta i la selectiva.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat