Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Continuen les tasques de quantificació dels danys i dels treballs de reparació arran de la gota freda

Continuen les tasques de quantificació dels danys i dels treballs de reparació arran de la gota freda

| Medi Ambient

L’Ajuntament d’Alcanar ha arranjat temporalment més de 53 quilòmetres de camins. Les tasques de la Brigada
Municipal d’Obres i Serveis, juntament amb empreses especialitzades, han durat més de tres setmanes.

L’Ajuntament d’Alcanar continua la tasca d’avaluació dels danys produïts per l’episodi de pluges del 18 i el 19 d’octubre i dels futurs treballs d’arranjament per a donar-hi una solució definitiva però, atesa l’afectació i la complexitat de les solucions, encara no se’n pot fer una valoració econòmica global. Els Serveis Tècnics municipals, amb el suport d’un enginyer civil, acompleixen aquesta tasca tenint en compte les conseqüències de les afectacions en tots els àmbits (sector agrari, via pública, propietats privades, etc.). En aquest sentit, cal diferenciar entre les solucions temporals que ja s’han dut a terme i els treballs que es podran fer a partir de la primavera, quan acabe la campanya dels cítrics.

Primera emergència

A partir del 18 d’octubre, l’Ajuntament va activar el protocol de prealerta i alerta a partir de les notificacions de Protecció Civil i va establir un canal de comunicació amb la ciutadania a través de les xarxes socials. “En els moments més complexos de la gota freda, divendres al voltant de les 18 i 20 h, ens vam coordinar comandaments de Bombers i Policia Local, Brigada Municipal, l’alcalde i tots els regidors per a establir prioritats i atendre les necessitats”, detalla Jordi Bort, regidor de Governació.

En dos dies, els Bombers de la Generalitat van atendre al voltant de 80 incidències a Alcanar. En aquelles primeres hores es va donar suport a persones atrapades dins dels vehicles i es va treballar en zones potencialment inundables. Posteriorment, la prioritat va ser l’atenció de persones aïllades en equipaments o cases. “Després ja vam començar a estructurar les comunicacions, per carretera i dins els nuclis urbans”, afig Bort.

“Donem les gràcies als diferents cossos d’emergència i seguretat i a la resta de treballadors municipals, així com a totes les persones que van donar el seu suport a les persones afectades”, expressa Joan Roig, alcalde d’Alcanar, visiblement emocionat, el qual també manifesta la seua alegria pel fet que “cap veí resultés ferit”.

El dissabte 20 d’octubre va començar el pla de xoc per a restablir les comunicacions. Segons Ivette Fibla, regidora de l’àrea: “El primer cap de setmana es van establir tres fronts de treball i, des de llavors, s’ha anat actuant en les diferents afectacions, prioritzant les més greus”.

A dia d’avui, de manera provisional, la Brigada Municipal ja ha reparat més de 50 camins i una vintena de carrers, la qual cosa significa que ha arranjat vora 53 quilòmetres.

A la zona rural d’Alcanar s’han acomplit tasques de neteja i adequació de camins, mentre que a la zona urbana s’han retirat grava i pedres, s’han revisat els embornals i s’ha restablert l’enllumenat públic de les zones que s’havien quedat sense subministrament.

Per a fer aquests treballs l’Ajuntament també ha contractat dos empreses especialitzades en moviments de terra. A més, diversos maquinistes del municipi es van oferir a ajudar en les primeres tasques d’emergència aportant tres retroexcavadores i dos tractors a la flota de vehicles de la Brigada.

Línies d’ajudes

El 22 d’octubre, l’Ajuntament d’Alcanar va sol·licitar la declaració de zona afectada per emergència de protecció civil, anteriorment declaració de zona catastròfica, per tal de fer front al cost de totes les afectacions que ha causat l’episodi de pluges. “La despesa econòmica per a recobrar la normalitat serà ingent, i no hi podem fer front només com a municipi”, assegura Joan Roig.

El Govern de la Generalitat ha tramitat aquesta petició al Govern espanyol i l’Ajuntament espera que els ajuts puguen cobrir les despeses dels desperfectes que ha generat aquest fenomen meteorològic. “Pensem que és prioritari compensar urgentment tots els afectats i afectades, i també reparar els danys a les infraestructures, per a garantir el nostre futur com a poble i conservar el nostre patrimoni econòmic i natural”, comenta Roig.

Un dia abans, el diumenge 21 d’octubre, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va visitar el municipi per a fer un primer reconeixement de les zones malmeses i mostrar el compromís del Govern: “Ara cal avaluar totes les situacions i totes les possibilitats” per tal de veure “quina és la millor resposta” i “prendre decisions”.

El divendres 2 de novembre, el Consell de Ministres va declarar la província de Tarragona zona afectada greument pels temporals dels dies 18 i 19 d’octubre. Els municipis implicats són 27 de les Terres de l’Ebre, entre els quals es troba Alcanar.

El batle manifesta la seua satisfacció per l’acord: “Ara cal esperar per a poder veure com es concreta aquest anunci una vegada s’haja publicat al BOE. Igualment, estem satisfets perquè el Govern espanyol ha pres unes mesures que suposadament beneficiaran Alcanar i 26 pobles més de les Terres de l’Ebre”.

Per la seua banda, la Generalitat aplicarà la reducció de mòduls de l’IRPF per a afectacions d’inclemències meteorològiques. Això no obstant, el consistori canareu s’està reunint amb diverses administracions, com el Consell Comarcal del Montsià, el Departament d’Interior o la Direcció General de Desenvolupament Rural, per a estudiar possibles línies d’ajudes específiques a les afectacions.

A més, el 6 de novembre la Regidoria d’Agricultura es va reunir amb representants dels Serveis Territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre per a transmetre’ls la dimensió de les afectacions a Alcanar i els costos no quantificats per a empreses viveristes, productors de cítrics i empreses exportadores de cítrics.

El mateix dia, Roig va participar en una reunió d’alcaldes de la Taula del Sénia a Sant Jordi amb els subdelegats del Govern de l’Estat a Castelló, Tarragona i Terol, en la qual, a més de parlar dels possibles ajuts, es va tractar el tema de la necessària coordinació, tot i constatar que algunes competències pertanyen a diverses administracions.

La temporada de cítrics

Des de l’òptica del sector agrari, les afectacions han estat molt importants, sobretot en infraestructures –camins, marges, bancals– i en les mateixes explotacions agràries. “Estem en procés d’obtenció d’informació, parlant amb els veïns i veïnes. No podem fixar una xifra encara, però les afectacions requeriran inversions molt importants i suport d’altres administracions”, explica el regidor de l’àrea.

L’Ajuntament ha adquirit el compromís amb el sector que a l’inici de la temporada els camins siguen practicables i es puga accedir a les finques, encara que no siga un arranjament definitiu. Això no obstant, “s’està fent evident que les acumulacions d’aigua en nombroses explotacions, combinades amb les condicions atmosfèriques dels dies posteriors, afectaran greument una part molt important de la collita. Esperem que la resposta de les administracions ajude a pal·liar aquesta problemàtica”, apunta Monfort.

Al pas de la carretera N-340 per l’Àngol, també hi ha hagut greus problemes de desguàs de les aigües pluvials. “Aquest fet demostra les mancances de les obres que va fer Foment”, comenta la regidora d’Urbanisme. L’Ajuntament i els empresaris afectats del sector citrícola també reclamaran a l’Administració estatal que es reparen urgentment aquestes deficiències.

Afectacions als equipaments públics

El volum i la intensitat d’aquestes pluges també va afectar infraestructures municipals, comerços i habitatges particulars.
El centre d’atenció primària i l’Institut Sòl de Riu han estat dos dels equipaments d’Alcanar més afectats per les pluges. Tots dos edificis ja patien problemes de goteres, però aquest episodi de pluges ha agreujat la situació. Durant el cap de setmana que es va produir l’emergència, la Brigada Municipal i els Bombers van treballar per a que els equipaments tornessen a funcionar amb normalitat de forma urgent. Així i tot, el consistori ja ha contactat amb els departaments de Salut i Ensenyament per a que el Govern repare aquests edificis, que són de la seua titularitat, al més prompte possible.

Oficines d’atenció als damnificats

L’Ajuntament d’Alcanar ha centralitzat l’arreplega de dades sobre les afectacions privades en finques i conreus per tal de trametre-la a les administracions competents. Per a poder fer la reclamació, cal emplenar el formulari de declaració de danys pels efectes de la pluja.

En aquest sentit, el 25 d’octubre, el consistori va habilitar tres oficines d’atenció als damnificats, en horari de 8 a 14 h, a l’Ajuntament d’Alcanar, l’Oficina Delegada de les Cases i l’Oficina de Turisme d’Alcanar Platja i que estaran actives fins al 19 de novembre, la data límit en què la subdelegació del govern a Tarragona accepta documentació sobre els desperfectes. Així mateix, el consistori ha establert un marc de col·laboració amb els ajuntaments de Vinaròs i Ulldecona per a que els veïns que tenen finques en aquests termes puguen presentar els formularis de declaració de danys per afectacions de les pluges a través de les oficines d’atenció als damnificats d’Alcanar.

Els tres impresos es poden descarregar del web de l’Ajuntament o emplenar presencialment a les tres oficines, on també s’han de lliurar. “Hem recollit més d’un centenar de formularis de veïns i veïnes. Estem fent-los acompanyament perquè de forma ràpida puguen demanar aquestes compensacions, tant des de l’àmbit privat, a través del Consorci de Compensació d’Assegurances, com des del públic, mitjançant línies concretes d’ajuda extraordinàries que esperem que faciliten les administracions supramunicipals”, destaca el batle d’Alcanar.

Assemblees ciutadanes

Una altra via de comunicació amb les persones afectades ha estat la convocatòria de processos participatius. L’equip de govern va convocar tres assemblees ciutadanes obertes a Alcanar, les Cases i Alcanar Platja amb l’objectiu de facilitar informació sobre les possibles ajudes, així com la tramitació d’indemnitzacions amb assegurances i fons de compensació.

Les assemblees, en què van participar prop de 200 persones, es van fer en els tres nuclis principals del municipi els dies 23 i 24 d’octubre: a Serveis Agraris d’Alcanar, al Casal de la Gent Gran de les Cases i al Restaurant Serramar d’Alcanar Platja

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat