Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Comença la recollida de signatures de la campanya "Per la dignitat de la pagesia canareva"

Comença la recollida de signatures de la campanya "Per la dignitat de la pagesia canareva"

| Agricultura i Pesca

Avui comença la campanya de recollida de signatures "Per la dignitat de la pagesia canareva". Totes les persones majors de 16 anys que vulguen adherir-se podran fer-ho de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i dijous de 17 a 19 h, a l'Ajuntament d'Alcanar; de 9 a 14 h a Serveis Agraris; de 9 a 13 h a l'estand ubicat a la plaça major i de 14.30 a 18 h al de la plaça Lluís Companys. També podran signar cada dia de la setmana de 9.30 a 14 h a l'Oficina de Turisme de les Cases. Posteriorment, les signatures recollides es traslladaran al Govern Espanyol i a la Comissió Europea.

La Junta de Govern Local (JGL) d'Alcanar del 24 de gener va acordar per unanimitat engegar una campanya institucional de recollida de signatures per instar el Govern espanyol i la Unió Europea a què extremen la vigilància i impulsen les mesures necessàries per a posar fi als efectes lesius per al nostre sector citrícola derivats de l'Acord d'Associació Econòmica entre la Unió Europea i els països de la Comunitat per al Desenvolupament de l'Àfrica Meridional.

Tal com va defensar a la JGL, Joan Roig, alcalde d'Alcanar, "la importància del sector citrícola al nostre municipi és cabdal. Més enllà de la seua contribució, directa o indirecta, a l'economia de moltíssimes famílies, possibilita el manteniment del nostre entorn natural i d'un model social que ens representa i al que no estem disposats a renunciar".

Per tal d'aconseguir una implicació de tots els actors possibles, l'Ajuntament informarà a totes les associacions i entitats del municipi, partits polítics del Ple, Consell Agrari i resta d'òrgans consultius del Consistori per tal de fer-los partícips de la campanya i sumar esforços.

L'acord de la JGL alerta dels efectes que està tenint en el sector citrícola del País Valencià i de les Terres de l'Ebre la signatura de l'Acord d'Associació Econòmica entre la Unió Europea i els països de la Comunitat per al Desenvolupament de l'Àfrica Meridional, que permet l'entrada en els mercats europeus de grans quantitats de cítrics procedents de Sud-àfrica, en el període de màxima producció en el nostre territori.

Els cítrics d'aquests països estan produïts en condicions sociolaborals, ambientals i fitosanitàries molt precàries i molt allunyades dels requisits als quals estan sotmesos els productors europeus i que fan impossible la competència en igualtat de condicions amb el cítric mediterrani, sense obviar el risc sanitari que suposa la manca de controls efectius d'aquestes importacions per part de la UE.

Aquesta situació suposa, a més, un problema afegit a la crisi estructural que ve arrossegant el sector citrícola en els darrers temps i que complica encara més la seua supervivència.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat