Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Benvinguts a Pagès 2018 arriba al Càmping Alfacs

Benvinguts a Pagès 2018 arriba al Càmping Alfacs

| Turisme

El passat cap de setmana, dies 9 i 10 de juny, diverses famílies d’arreu del país es van apropar al Càmping Alfacs-Bungalows-Apartaments per participar del Benvinguts a Pagès 2018. Sota el lema “Vine a descobrir on neix el teu menjar”, Benvinguts a Pagès és un programa turístic i agrícola impulsat per la Generalitat de Catalunya, Catalunya Ràdio i Alícia en col·laboració amb els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme de les entitats i empreses participants. El seu objectiu és donar a conèixer l’entorn agroalimentari al llarg del territori català.

En la seua tercera edició, el programa ha atret prop de 25.000 persones, les quals s’han repartit entre les 900 activitats proposades en diferents indrets de Catalunya. En total, participaren 240 explotacions agràries, 235 restaurants i 280 allotjaments. Un d’ells, el Càmping local ubicat davant del mar a la badia dels Alfacs.

El Càmping Alfacs, en la seua primera participació, oferí una visita guiada a l’explotació agrícola de mangranes Pommy House, esmorzar, un dinar amb productes de la terra als seus restaurants Alfacs i Serramar i l’estada a l’establiment campista (bungalows). En la menjada, els comensals pogueren degustar, entre d’altres, musclos o els típics pastissets canareus. Respecte a aquest tema, Mario Gianni Masià, director del Càmping i de l’explotació agrícola, es va sorprendre de “l’èxit que van tindre els pastissets dins d’un menú”, una cosa que no s’havien plantejat mai i que els “ha donat idees de cara al futur”.

El mateix Mario valora positivament el programa: “Benvinguts a Pagès és una bona eina per donar a conèixer els productes de la terra. Al llarg de l’any, es fan moltes activitats per apropar la nostra cultura agroalimentària a la resta de territoris; però aquesta iniciativa, que vincula directament el producte amb l’agricultura, ajuda, encara més, a posar en alça el valor de la proximitat”. Tot i això, apunta certs aspectes a millorar: “L’acollida ha estat bona per ser la nostra primera participació, però s’han d’optimitzar, encara més, les ferramentes disponibles per atreure un major nombre de població dels grans nuclis”. Ferramentes que espera que tinguen els efectes desitjats de cara a la pròxima edició del programa, ja que mostra la seua voluntat de repetir.

Mario va aprendre dels assistents i els assistents de tot el que envolta al Càmping. En definitiva, tots i totes quedaren satisfets amb l’experiència i, fent honor al lema del programa, aquells que es van apropar descobriren on neix part del seu menjar. En aquest cas, amb el Delta de l’Ebre per una banda i la Serra del Montsià per l’altra.


Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat