Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Arranquen les VII Jornades Gastronòmiques del Llagostí amb propostes per a tots els gustos

Arranquen les VII Jornades Gastronòmiques del Llagostí amb propostes per a tots els gustos

| Turisme

Aquest matí s’han presentat les VII Jornades Gastronòmiques del Llagostí, impulsades pel Col·lectiu Gastronòmic i l’Ajuntament d’Alcanar. Els comensals vinguts d’arreu podran gaudir-ne en nou restaurants del municipi fins al 22 de juny.

L’objectiu d’aquestes jornades, segons Jordi Monfort, regidor de Turisme, és doble: “D’una banda, es pretén reivindicar i posar en valor aquest producte fantàstic i tan nostre que és el llagostí, un dels grans abanderats de la cuina de les Cases, i, de l’altra, apuntalar la posició del municipi com a destinació turística gastronòmica”.

Per la seua banda, Maribel Fibla, representant del Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases, ha destacat “la qualitat d’aquest crustaci saborós, que s’ha sabut adaptar a les noves tendències culinàries, tot mantenint l’esperit de la nostra cuina tradicional”. I és que els restauradors del municipi coneixen bé aquest producte autòcton, que en aquesta època de l’any es pesca amb tresmall.  

Com ja és habitual, les propostes que recullen aquestes jornades satisfaran tots els gustos, des dels amants dels llagostins a la planxa i els arrossos de tota la vida fins a aquells paladars que cerquen creacions més agosarades.  “Tots els menús oscil•len entre els 30 i els 40 euros i estan recollits en el llibret promocional. Deixeu-vos seduir per arrossos, tàrtars, carpaccios, fardellets, canelons o xarrups en què el llagostí és el protagonista indiscutible”, afegeix Fibla.

Els restaurants membres del Col·lectiu que participen en aquesta edició són Cafè de Mar – La Lluna, Can Manel, Casa Ramon, El Nàutic, La Costa, La Marinada, Mareny, Les Palmeres i Tancat de Codorniu.  

Monfort valora molt positivament el recorregut i la tasca feta conjuntament amb el Col·lectiu Gastronòmic des de la seua creació, ara fa un any.  “Aquestes jornades i  totes les accions conjuntes que s’han desenvolupat són un bon exemple dels fruits que la col•laboració público-privada pot donar quan es treballa amb il•lusió i amb un propòsit comú”, conclou.

>> Visualitza el video de la presentació de les VII Jornades Gastronòmiques del Llagostí.

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat