Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Aplicat el primer tractament contra el mosquit tigre en espais públics

Aplicat el primer tractament contra el mosquit tigre en espais públics

| Salut, Medi Ambient

L'Ajuntament d'Alcanar ja ha aplicat a tot el municipi els primers tractaments preventius de la temporada per a lluitar contra el mosquit tigre i comú. Les feines consisteixen a aplicar productes específics de larvicida en els embornals, col·lectors i altres llocs de la via pública on se sol acumular aigua per eliminar les larves de mosquit tigre i així evitar l'aparició dels mosquits adults durant l'estiu.  

Aquest tractament es tornarà a repetir a Alcanar, Les Cases i Alcanar- Platja, com a mínim, en dos ocasions més durant l'època estival, i fins que baixen les temperatures. 

L'objectiu és mantenir controlada la població de mosquits per evitar que es puguen convertir en una plaga durant l'estiu. El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, recorda que "a més de les mesures preventives promogudes per l’Ajuntament a la via pública per lluitar contra la proliferació del mosquit, cal que la població també tinga cura i evite les acumulacions d'aigua a casa, ja que el mosquit tigre aprofita qualsevol espai amb aigua per reproduir-se, encara que n'hi haja molt pocaPer tant, cal seguir les recomanacions i no s'ha de deixar cap recipient amb aigua."  

De fet, s’estima que el 80 per cent del mosquit tigre es troba en l’àmbit privat (plats de cossiets, cendrers, gerros i petites acumulacions d’aigua, etc.), mentre que el 20 per cent restant ho fa en espais públics (embornals, fonts, col·lectors d’aigua, bassiols, etc.), d’aquí la importància de la conscienciació ciutadana.

La campanya integral de control del mosquit tigre de l'Ajuntament d'Alcanar compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i també inclou altres accions per a promoure la sensibilització a través dels mitjans de comunicació municipals. 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat