Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar proposa crear un front comú per a que s’amplie el termini d’execució de les subvencions pels aiguats del 2018

Alcanar proposa crear un front comú per a que s’amplie el termini d’execució de les subvencions pels aiguats del 2018

| Governació

El departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya ha fet públiques les bases de les subvencions per als municipis afectats pels aiguats del 2018 i aquesta mateixa setmana ha fet arribar les condicions i l'orde de pagament a l'Ajuntament d'Alcanar.

Les bases obliguen el consistori canareu a executar obres per un valor de més de vuit milions d'euros en un termini màxim de divuit mesos. "Això és impossible. Tècnica, econòmicament i financerament no podem assumir aquesta despesa en tan pocs mesos. Presidència ho sap, jo mateix els vaig fer arribar aquesta inquietud i els vaig dir que aquestes bases s'havien de redactar tenint en compte la realitat del Territori", manifesta Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

El consistori canareu no pot assumir unes obres d'aquestes característiques en un període de temps tan curt atès que la major part d'aquestes actuacions s'hauran de licitar i aquests procediments requereixen diversos mesos per ser duts a terme, a banda de l'execució de les mateixes obres. D'altra banda, el cost de les actuacions, que són cofinançades al 50% pels consistoris, topa de ple amb la capacitat i la planificació econòmica i financera d'un Ajuntament de menys de 10.000 habitats, entre altres factors que tampoc s'han tingut en compte des del Departament de Presidència. Aquest fet posa en perill una part molt important d'aquestes subvencions, que es podrien acabar perdent si aquest requisit no es flexibilitza i s'amplia notablement.

"Després del temporal Glòria, representants de Presidència ens van visitar i els vam exposar quina és la nostra realitat, que és molt diferent de la de les grans ciutats de Catalunya. Per això, ens sobta que hagen redactat les bases d'esquena al municipi i al territori", afegeix el batle.

Per aquest motiu, l'alcalde d'Alcanar proposar crear un front comú de tots els alcaldes i alcaldesses del territori per a que aquestes bases es canvien i perquè s'amplie el termini d'execució. "Estem parlant d'obres totalment necessàries, de camins d'accés a les finques dels pagesos i pageses, del futur de tot un poble. És una irresponsabilitat enorme que després d'un any i quatre mesos arriben les subvencions en aquestes condicions", conclou Roig.

L'alcalde d'Alcanar també està ultimant la redacció d'una moció per a sol•licitar, a través de la via administrativa, la modificació d'aquestes bases.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078