Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar, pionera en el mètode 'Capturar Esterilitzar Retornar' per a gats de carrer

Alcanar, pionera en el mètode 'Capturar Esterilitzar Retornar' per a gats de carrer

| Salut

El consistori canareu, juntament amb l'associació aGOSaGATs porten a terme, des de l'any 2015, el sistema CER (capturar, esterilitzar, retornar) per a evitar la reproducció incontrolada de felins i donar una millor qualitat de vida als gats que viuen als carrers d'Alcanar i Les Cases. Recentment, l'Ajuntament també ha començat a col•laborar amb Ràpita Felina per a desenvolupar el mateix projecte a l'urbanització Serramar d'Alcanar Platja. Aquesta campanya de l'ajuntament compta amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona. 

La Regidoria de Salut i Medi Ambient treballa amb aquestes entitats mitjançant el sistema CER per capturar els gats de diverses colònies, esterilitzar-los i retornar-los al seu hàbitat, però a més, es proporciona atenció veterinària a aquells felins que ho necessitin.

Així ho ha explicat el regidor de Salut i Medi Ambient, Jordi Bort, que també ha recalcat que "l'objectiu de la campanya  és impedir que les colònies segueixin reproduint-se de manera incontrolada i acabar amb l'abandonament de gats, una política de protecció animal en la qual treballem des d'aquest equip de govern i de la qual estem convençuts que és la línia de treball seguir".

La mesura, que ha generat molta expectació en altres municipis, neix de la bona relació amb aGOSaGATs, i de les seves inquietuds i necessitats. "A més, diverses queixes veïnals ens van alertar de la problemàtica dels gats abandonats i descontrolats, per això es va activar el sistema CER", ha afegit Bort. 

Segons ha explicat el regidor, "el mètode es porta a terme amb les màximes garanties de salut, benestar i salubritat per als animals". L'entitat aGOSaGATs, amb la col•laboració de les clíniques veterinàries,  ja ha tractat a més de 50 gats, mentre que Ràpita Felina ha rebut una primera partida per a esterilitzar i desparasitar a més de 25 felins. 

AGOSaGATs agraeix "la paciència i interès que la regidoria ha mostrat des del primer dia i tot el suport que ens dóna"; mentre que Ràpita Felina es mostra optimista per la tasca que portaran a terme i destaca "l'aposta de Jordi Bort per la gestió ètica dels gats i el suport econòmic que es dóna" des del consistori. Per la seva banda, el regidor "vol donar les gràcies i les més sinceres felicitacions a aGOSaGATs i a Ràpita Felina per fer possible aquest projecte".

Des de la Regidoria de Salut i les dos entitats es fa una crida a totes les persones interessades a participar de manera voluntària amb les tasques que implica aplicar el mètode CER i a què s'adoptin animals, abans que comprar-los.  De fet, Agosagats ja ha aconseguit família per a 12 cadells, mentre que un gat adult es troba en acollida. 

Diverses entitats i altres consistoris ja han contactat amb l'Ajuntament canareu per a rebre assessorament sobre el sistema CER per tal d'implementar-lo en els seus municipis. 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat