Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar mostra la seua indignació per les subvencions pels aiguats del 2018

Alcanar mostra la seua indignació per les subvencions pels aiguats del 2018

| Acció Social

El Departament de Presidència de la Generalitat va fer públiques a principis de febrer les bases de les subvencions per als municipis afectats pels aiguats del 2018.

Aquestes bases obliguen el consistori canareu a executar obres per un valor de més de 8 milions d'euros en un termini de dívuit mesos. "Això és impossible. Tècnicament, econòmicament i financerament no podem assumir aquesta despesa en tants pocs mesos. Presidència ho sabia. Jo mateix els vaig fer arribar aquesta inquietud i els vaig dir que aquestes bases s'havien de redactar tenint en compte la realitat del territori", manifestava Joan Roig, alcalde d'Alcanar, en rebre la notícia.

El consistori canareu no pot assumir unes obres d'aquestes característiques en un període tan curt, atès que la major part de les actuacions s'hauran de licitar i els procediments requereixen diversos mesos per a ser duts a terme, a banda de l'execució de les mateixes obres. D'altra banda, el cost de les actuacions, que són cofinançades al 50% pels consistoris, topa de ple amb la capacitat i la planificació econòmica i financera d'un ajuntament de menys de 10.000 habitants, entre altres factors que tampoc no s'han tingut en compte des del Departament de Presidència. 

“Aquest fet posa en perill una part molt important d'aquestes subvencions, que es podrien acabar perdent per una mala gestió de Presidència”, comenta ara el batle.

L’Ajuntament esgotarà totes les vies possibles per a aconseguir modificar el decret, tal  com s’ha fet en altres ocasions. De fet, l'alcalde d'Alcanar va proposar crear un front comú de tots els alcaldes i alcaldesses del territori per a que aquestes bases es modifiquen i s'amplie el termini d'execució.  De fet, durant les pròximes setmanes està prevista una reunió d’alcaldes del Montsià per abordar aquesta problemàtica.  

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078