Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar acull la XIV jornada d'etnologia de les Terres de l'Ebre

Alcanar acull la XIV jornada d'etnologia de les Terres de l'Ebre

| Cultura

L'Ajuntament d'Alcanar us convida a assistir a la XIV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, que enguany se celebrarà a la Cisterna del Vall d’Alcanar, el dia 5 de novembre del 2016, amb el doble objectiu de repassar algunes de les festes populars més arrelades de les Terres de l’Ebre, i d’oferir als assistents una mirada que els permeti copsar quin és el model festiu propi de les Terres de l’Ebre.

Aquesta jornada està organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcanar, la Biblioteca Pública Trinitari Fabregat, la Comissió de Sant Antoni d'Alcanar i Lo Rafal.

El programa inclou una conferència marc a càrrec de Jordi Bertran (filòleg i gestor cultural) i cinc comunicacions a càrrec de Cristina Reverter i Núria Balada (Comissió de Sant Antoni d’Alcanar), Antoni Cortés (Associació El Pedrís de la Plaça de Bot), Marc Ballester (Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre, IPCITE), Alfons Argilaga, Joan Launes i Julio Monfort (Associació Cultural La Riuada de Móra d’Ebre) i Ingrid Bertomeu i Maite Hernández (IPCITE).

Al llarg del dia tindran lloc tres activitats complementàries: la projecció d’un documental inèdit del NODO realitzat el 1959, on apareixen imatges de les Festes de Sant Antoni i de les Festes Quinquennals d’Alcanar, introduït per Joan B. Beltran; la presentació de l’exposició fotogràfica “La festa a les Terres de l’Ebre. Una mirada creativa i contemporània” per la seva autora, la fotògrafa Roser Arques, i la interpretació de la tradicional Despertada en honor a Sant Antoni per la Rondalla Verge del Remei i del Cor Iúbilo.

L’entrada és lliure com a públic oient, però només la inscripció amb pagament de 17 euros, abans del 31 d’octubre, donarà dret als assistents a gaudir del dinar que s’organitza. Els interessats a assistir a la jornada, o a la jornada i el dinar, cal que s’inscriguin a través de la butlleta d’inscripció que apareix al tríptic editat o bé a través del web de la XIV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre.

Prem aquí

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078