Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar acull el projecte "Futbolnet" de Fundació Gentis i Fundació FCB amb joves de tot Catalunya

Alcanar acull el projecte "Futbolnet" de Fundació Gentis i Fundació FCB amb joves de tot Catalunya

| Esports, Salut

El projecte 'Noves oportunitats' de Fundació Gentis va dirigit a joves d’entre 16 i 24 que han abandonat prematurament el sistema educatiu o que estan en procés de recerca de feina. En el programa es treballen les eines que permeten el retorn educatiu o laboral i també competències transversals, com la comunicació i la gestió de les emocions. En l’actualitat a les Terres de l'Ebre hi participen aproximadament 200 joves.

Dintre d’aquest programa, Fundació Gentis treballa amb el SOC a través de 'FutbolNet', un projecte educatiu de la Fundació del Barça on el futbol s'utilitza com una eina d'intervenció social.  És un programa que utilitza la metodologia dels 3 temps: un primer temps per al diàleg i establiment de normes, el segon temps per a la pràctica i aplicació d'allò que s'ha acordat i un tercer temps per a l'avaluació i reflexió.

El projecte es desenvolupa a tota Catalunya i inclou dos sessions formatives, que en el cas de les Terres de l'Ebre, es realitzen al pavelló esportiu d’Alcanar.  La primera formació va tenir lloc el passat dissabte 4 de març i el pròxim dissabte, 11 de març, es realitzarà la segona. Posteriorment, el 5 d'abril, se celebrarà una trobada, que també tindrà lloc a Alcanar, entre tots els centres de noves oportunitats del pais, gestionats per diferents entitats, per a continuar amb tot el procés metodològic.

Sandra Matamoros, psicòloga de la Fundació Gentis, explica que "la darrera jornada serà a l'estiu a les instal·lacions esportives del Futbol Club Barcelona on ens trobarem tots i farem una jornada esportiva final".

Jordi Bort, regidor d'Esports i Salut, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, "estem contents d'acollir aquest programa, i de ser centre de trobada del territori català, on es demostra que l'esport és un recurs per a donar oportunitats als joves. Des de l'Ajuntament donem tot el nostre suport i aportem el nostre granet de sorra perquè  aquest projecte puga tirar endavant."

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078