Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies “Hem demostrat que amb esforç tot es pot aconseguir” Mireia Fibla, capitana del Femení Alcanar Club de Futbol

“Hem demostrat que amb esforç tot es pot aconseguir” Mireia Fibla, capitana del Femení Alcanar Club de Futbol

| Esports

L’equip Femení Alcanar CF s’ha proclamat aquesta temporada campió de la lliga per cinquè any consecutiu. La humilitat, l’esforç i la constància han estat claus per a aconseguir aquest resultat. A més de les victòries aconseguides, el Femení Alcanar CF batalla per a que el seu projecte tinga continuïtat amb la formació del futbol base femení. És per això que durant el passat mes de juny, els divendres, va organitzar entrenaments per a xiquetes a partir de tres anys. Uns entrenaments que van obtenir molt bona resposta per part de les futures jugadores.

Quina valoració feu d’aquesta temporada?

El nostre objectiu era ser campiones, un objectiu molt ambiciós, però ens vam preparar per a això. Havíem guanyat quatre campionats i ser pentacampiones era un pas més, que ens permet reivindicar el nostre esport i donar-nos més a conèixer. Hem demostrat que amb esforç tot es pot aconseguir.

A més de campiones de la lliga, el vostre equip també s’emporta el reconeixement a les jugadores més golejadores?

Verònica Folguera i jo mateixa hem estat les màximes golejadores de la lliga, amb 53 i 56 gols respectivament. Matemàticament ens vam proclamar campiones quan encara faltaven quatre jornades perquè teníem deu punts de diferència amb el segon equip. Durant aquesta temporada no hem perdut cap partit i només en vam empatar un. Hem fet 229 gols i només ens n’han fet 26. Les nostres porteres, Mar i Carme, són les menys golejades de la lliga.

Significa això un rècord en el futbol femení?

No sé si hem fet cap rècord o no, però ens hem esforçat per aconseguir aquest resultat. I en un dels últims partits tot l’equip es va esforçar perquè Verònica aconseguís marcar els gols que li feien falta per a convertir-se en la segona màxima golejadora de la lliga.

Quina valoració feu d’aquests últims cinc anys?

La primera vegada que et proclames guanyadora de la lliga es viu amb molta alegria, molta il·lusió, mentre que les altres vegades és diferent. Crec que està clar que amb treball, sacrifici, esforç, humilitat i companyonia..., amb tots els valors que nosaltres intentem transmetre al camp, es pot aconseguir un bon resultat.

Teniu un club nou, tat?

Sí, a principi de temporada van sorgir uns problemes i vam decidir gestionar-nos nosaltres directament. Per això vam crear el Femení Alcanar Club de Futbol i ens vam inscriure a la federació. De tota manera, ens agradaria que el base, els veterans i el primer equip anéssem units amb un sol nom. Esperem que algun dia ho aconseguim.

Com es presenta la nova temporada?

Serà una temporada marcada pels canvis. Hi ha algunes jugadores que ens deixaran. Fa molts anys que estan aquí i tenen obligacions que no els permeten continuar amb l’equip. D’altra banda, estem formant jugadores joves perquè encaixen al nostre equip.

Quins són els vostres horaris d’entrenament?

Aquesta temporada els entrenaments són els dimarts, dimecres i divendres, i per a la pròxima temporada ho estem gestionant. Pel que fa als partits, acostumen a ser el diumenge al matí a les onze.

Durant el mes de juny vau fer entrenaments oberts per a totes aquelles jugadores que es vulguen incorporar al Femení Alcanar CF. Com van anar?

Estem molt satisfetes de la participació aconseguida en aquests entrenaments, que eren gratuïts. Ja al primer entrenament una trentena de xiquetes, d’entre quatre i dotze anys, van venir a la Fanecada per a gaudir d’una tarda de futbol. Per a moltes d’elles va ser el primer contacte amb aquest esport. La nostra idea amb aquests entrenaments és formar un equip base.

Com veus el futbol femení?

Tant de bo quan jo vaig començar a jugar hagués estat com ara, amb totes les oportunitats que hi ha actualment. En el meu cas vaig patir molt per a poder jugar, m’havia de desplaçar lluny. En canvi, actualment les xiquetes que volen poden jugar a futbol. Amb tot, encara queda molt camí per recórrer.

De quins recursos disposeu per a poder tirar avant l’equip?

Les jugadores han de pagar-se de la butxaca la seua fitxa per a poder jugar. Aquí ningú cobra per jugar. Intentem que les despeses siguen les mínimes i, en aquest sentit, són molt importants els patrocinadors. Sense ells no podríem jugar perquè es generen moltes despeses que nosaltres no podríem assumir. També agraïm la col•laboració de l’Ajuntament i de les nostres famílies, que ens ajuden molt per a poder tirar endavant.

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar