Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Els grups municipals opinen, novembre 2018

Els grups municipals opinen, novembre 2018

 

 La resposta a l’episodi d’aiguats

Els passats 18 i 19 d’octubre, el nostre poble va viure l’episodi de pluges més important dels darrers anys. Les quantitats acumulades i, sobretot, la intensitat assolida en alguns moments van posar a prova no tan sols les infraestructures sinó també la capacitat de resposta dels serveis i de totes les persones  encarregades de vetllar per la seguretat i el benestar dels veïns i veïnes. I val a dir que, malgrat totes les dificultats i l’excepcionalitat de la situació, la prova es va superar amb nota.

La rapidesa i la diligència amb què la Policia Local va treballar per anar resolent les diferents incidències que anaven sorgint, coordinant-se amb el cos de Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra i Protecció Civil van fer que les afectacions personals fossen mínimes. De la mateixa manera, el treball ràpid i eficient de la Brigada Municipal d'Obres i Serveis va permetre que, en poc més de 24 hores, tots els carrers i camins principals estiguessen nets i transitables; i que el subministrament elèctric i l'enllumenat públic quedés restablert. I en aquesta tasca, també cal destacar la inestimable col·laboració d'empreses i autònoms del poble que es van oferir i es van sumar als serveis municipals per netejar i reparar camins i sense els quals hagués estat impossible aconseguir-ho amb tanta celeritat.

Els treballs per tornar a la normalitat seran llargs i costosos atesa la gravetat de les afectacions, sobretot en la xarxa de camins municipal. Malgrat això, treballarem perquè la temporada del cítric es puga desenvolupar amb la normalitat més gran possible a pesar de tot i a falta d'emprendre els treballs de reparació definitius, que no es podran iniciar fins al final de la campanya.

Des de l'Equip de govern volem donar les gràcies a tots els treballadors municipals per la tasca feta durant la gestió de l'aiguat i en els dies posteriors i també als cossos de Bombers, Mossos i Protecció Civil. De la mateixa manera que a les empreses i autònoms que es van oferir i es van sumar als serveis municipals des del primer moment. I, evidentment, també a la ciutadania per la seua enteresa i capacitat de sobreposar-se i seguir endavant. Una vegada més, hem demostrat que som un poble fort i capaç de tot! A tothom, moltes gràcies!

 

 

----------------------

 

 

  

 El PDeCAT Alcanar, Les Cases i Alcanar- Platja el dimarts 25 de setembre després d’aprovar-ho l’assemblea local,  va fer públic un comunicat on expressava la voluntat d’iniciar una roda de contactes amb les resta de grups polítics del municipi amb la intenció de treballar  per poder confeccionar una llista transversal  d’unitat municipal de cara a les properes eleccions municipals el maig del 2019, amb l’objectiu de FER CRÉIXER ALCANAR.

En una clara voluntat real de fugir d’enfrontaments polítics i personals, creiem que sumant esforços amb una mateixa direcció sense personalismes , ni sectarismes es pot tenir com a resultat una política de consens i un projecte transversal de municipi evolucionat i modern. Tal com és mereix Alcanar.

Si ens parem a revisar els últims programes electorals de les diverses forces polítiques en els darrers comicis municipals  observem un percentatge molt alt en la coincidència de propostes presentades per al nostre municipi. Motiu més  pel qual creiem que hem d’unir esforços.

És per això que el PDeCat Alcanar – Les Cases i Alcanar Platja proposa:

Plantegem confeccionar una llista municipal políticament transversal, representada per tots o la majoria de partits polítics possibles del municipi d’Alcanar que compartim l'objectiu de treballar pel municipi i pel país, sempre amb el màxim consens i pluralitat possible, deixant  un costat personalismes i partidismes.

Pensem que és clau la representació transversal dintre al nostre ajuntament ja que hem vist que les majories absolutes no han donat tot l’esperat. I per això apostem per estar treballant des del govern els màxims de representats possibles dels diferents partits polítics per aconseguir la pluralitat real que necessita el nostre municipi.

Nosaltres farem la proposta a tots els partits municipals i esgotarem totes les possibilitats de crear aquesta llista transversal d'unitat municipal per tal de reflectir un govern a l'ajuntament plural i efectiu sense excepcions.

Nosaltres som els primers que estem disposats a deixar al costat les nostres projectes individuals, diferències i egos personals. Ho deixem al costat per poder parlar amb llibertat i sense condicionants, ho fem per poder tenir una entesa més fàcil amb la resta i també per demostrar que no volem el nostre projecte, sinó que volem el projecte de tots els ciutadans del nostre municipi.

Apostem pel diàleg sense fixar quotes, ni percentatges, ni pes polític, ni tan sols noms... només volem un diàleg real pensant amb el bé comú d'Alcanar.

Creiem amb la capacitat humana de treballar des de la diferència però amb un mateix objectiu.

" Per aconseguir resultats diferents has de fer coses diferents ".
Si volem un Alcanar pròsper per al futur, hem de començar a fer coses diferents...

PDeCAT Alcanar – Les Cases i Alcanar-Platja
Alcanar, novembre 2018

 

----------------------

 

 

 

 

 PER VIURE!

Una de les nostres preocupacions és la desigualtat, la manca d'igualtat d'oportunitats i la recerca de condicions de vida més dignes.

Aquest concepte de "viure" no és una declaració de principis buida, sinó la voluntat de gaudir d'un territori amb bons serveis, sostenible ambientalment, que vetlli pel canvi climàtic, que sigui espai de convivència, que ofereixi oportunitats a tothom, per tenir serveis públics de qualitat, que proposi un treball intens per tal que joves i grans hi puguin accedir, que vetlli per una perspectiva de gènere en totes les seves actuacions,...

És el model de la ciutat compacta i equilibrada, que treballarà per un pacte nacional per l'habitatge per la gent jove i vetllarà per un control dels preus de lloguer, i que continuarà treballant per la mobilitat sostenible i eficient.

Per això, en el pròxim ple a l'Ajuntament d'Alcanar, presentem la moció per accedir als habitatges amb preus de lloguer justos i estables. Fem camí!

 

-----------------------

 

 

 

 

CEM LA FANECADA

El febrer del 2012 l’Ajuntament d’Alcanar i Serviesport, SL van signar un contracte de gestió privada del CEM La Fanecada amb una durada de 15 anys. En aquest tipus de contracte Ajuntament i empresa participen segons s’acordi en el mateix contracte de les pèrdues o beneficis que resulten del servei explotat. Doncs bé, els resultats presentats per l’empresa a l’Ajuntament corresponents al període 2014 a 2017 son els següent:


Això vol dir que l’Ajuntament ha pagat a Serviesport, SL la quantitat de 111.551,58 euros. L’empresa sempre ha presentat uns resultats comptables negatius i per tant l’Ajuntament ha acabat assumint el 50% d’aquestes pèrdues.

Si ens fixem en el reglament d’ús i funcionament del complex esportiu de les piscines i pistes de tennis de la Fanecada d’Alcanar aquest estipula que hi ha una comissió de seguiment que s’encarrega de supervisar la gestió que en fa l’empresa privada, però en que consisteix aquesta supervisió? Quina capacitat de decisió i incidència té l’Ajuntament en allò que afecta al CEM La Fanecada?

La finalitat de tot servei públic ha de ser la d’aconseguir un benefici social oferint un servei que cobreixi les necessitats de les seves usuàries, accessible per a tothom, independentment de la seva renda i garantint unes condicions laborals dignes a les seves treballadores. I malauradament quan parlem de serveis gestionats de forma privada aquests requisits no s’acaben aconseguint.

Algú s’imagina la Biblioteca Trinitari Fabregat gestionada per una empresa privada? No, clar que no. Però en canvi hem acabat normalitzant que el CEM La Fanecada, la Residència i centre de dia l’Onada, l’Alberg dels Josepets de Les Cases, l’abastament d’aigua, l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques d’Alcanar i un llarg etcètera,  sí que poden ser serveis públics gestionats per empreses privades.

Sabem que la tasca de remunicipalitzar un servei no és fàcil, les limitacions legislatives són moltes, però això no vol dir que no es pugui fer i el primer pas es traslladar aquest debat al carrer.

 

-----------------------

 

 

 

Articles d'opinió de mesos anteriors

 

 

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat