Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Agenda Pessebre monumental d'Alcanar

Pessebre monumental d'Alcanar

| festes

Fa nou anys que Joan Josep Curto exposa al públic un pessebre de grans dimensions que ja ocupa seixanta metres quadrats de la Cisterna del Vall i que cada any va ampliant i renovant, fent artesanalment gairebé totes les peces.

Una de les grans atraccions de les festes de Nadal a Alcanar és, sens dubte, el pessebre monumental que s'exposa a la Cisterna del Vall fins al 6 de gener. El muntatge inclou unes tres-centes peces (entre animals, plantes, figures humanes, cases, estables, pous, màquines de boira, motors d'aigua...) i ocupa una superfície de gairebé seixanta metres quadrats, cinc metres més que l'any passat.

A Joan Josep sempre li han agradat els pessebres i és un apassionat de les maquetes. A partir del moment en què va contraure la malaltia de Charcot-Marie-Tooth i de la posterior discapacitat que el va obligar a retirar-se del món laboral, va unir aquestes dos aficions i va emprendre la iniciativa de construir un pessebre monumental. Una obra artística que el 2011 va veure la llum per primera vegada a la Casa O'Connor, amb una superfície de dotze metres quadrats. De llavors ençà, cada edició ha estat per a ell un nou repte, de manera que el seu pessebre ha anat creixent amb la incorporació de noves escenes i amb un disseny i un muntatge molt més sofisticats. Una de les novetats més destacades d'aquesta vuitena edició és el temple egipci amb el faraó i la seua guarda, així com la renovació de tota la vegetació.

Joan Josep té el suport d'un equip d'amics i amigues incondicionals que l'han ajudat al llarg dels anys a l'hora del muntatge i que ara tenen la intenció de constituir-se en una nova entitat: Grup d'Amics del Pessebre d'Alcanar. No obstant això, l'esforç econòmic que comporta el pessebre monumental l'assumeix de forma altruista Joan Josep. És per això que agraeix enormement l'ajuda dels establiments que enguany, per primera vegada, hi han col•laborat, siga amb donatius o materials (paper, pintura, etc.) siga amb entrepans, que han permès d'alleugerir les més de dos-centes hores de treball esmerçades a fer realitat aquesta gran escenografia bíblica.

El pròxim diumenge, 15 de desembre, a les 18 h, se celebra la inauguració de l'edició d'enguany. L'exposició es podrà visitar del 20 de desembre al 6 de gener de 2020 entre les 18 i les 21 h, a excepció del dia 23 i 30 de desembre i el 2 de gener.

Dies: 20, 21, 22, 24, 25, 26, 27, 28, 29 i 31 de desembre. 1, 3, 4, 5 i 6 de gener.

Fins al dia 6 de gener, en horari de 18 a 21.00 h, a més del pessebre monumental, a la Cisterna del Vall també s'exposen els quadres que van configurar l'altar del sector de Sant Josep de les passades festes Quinquennals.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar