Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Agenda Jornades Gastronòmiques de la Galera 2019

Jornades Gastronòmiques de la Galera 2019

| Gastronomia

Els municipis mariners d'Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita acullen un any més les Jornades Gastronòmiques de la Galera, concretament del 8 de febrer al 3 de març. L'activitat, que enguany arriba a la sisena edició, té el suport del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre. 

Jordi Monfort, regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Alcanar, explica que “onze restaurants del municipi oferiran menús en què la galera serà la base d’uns plats que combinen tradició i modernitat i que, un any més, estaran maridats amb vins del territori”. “Estem satisfets dels resultats d’aquestes jornades, que en cada edició atrauen més visitants que volen tastar aquest producte tan nostre, amb la possibilitat de combinar el menú amb allotjament en alguns casos”, afig.

Signat el conveni de col·laboració entre les Viles Marineres i la Diputació de Tarragona

Sota el nom de Viles Marineres de les Terres de l’Ebre s’engloben els municipis d’Alcanar, la Ràpita, l’Ametlla de Mar i l’Ampolla, tots amb port pesquer i una forta tradició marinera. Des del 2014 organitzen accions conjuntes que refermen el seu caràcter de pobles mariners i amb encís. Entre aquestes accions hi ha l’organització de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre, el microlloc web terresdelebre.travel/villasmarineras i campanyes de publicitat conjuntes, amb la col•laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

El Club Nàutic de les Cases d’Alcanar va acollir el dimecres 6 de febrer la signatura del conveni que permetrà a les Viles Marineres de les Terres de l’Ebre de ser presents als principals mercats de proximitat d’interès. L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, el president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer, i els alcaldes de la Ràpita, Josep Caparrós, de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, i de l’Ampolla, Francesc Arasa, van signar l’acord. 

El contingut  de l’acord inclou tres campanyes de comunicació, amb una inversió total de 60.000 euros. La primera consisteix en la promoció de les Jornades de la Galera de les Terres de l’Ebre als mercats espanyol i català, que va començar el 8 de febrer; la segona s’adreça a la regió occitana de Migdia-Pirineus, i la darrera al mercat basc, principalment a la ciutat de Bilbao. Aquests mercats de proximitat són interessants per a les Viles Marineres i per al conjunt de les Terres de l’Ebre.

Durant l’acte, el batle d’Alcanar, els altres batles de les Viles Marineres de les Terres de l’Ebre i el president del Patronat de Turisme de la Diputació van donar inici a la jornada i van valorar molt positivament el projecte.

En concret, Roig va agrair al Club Nàutic la seua hospitalitat a l’hora d’acollir l’acte i va posar en valor “l’essència dels quatre pobles mariners de les Terres de l’Ebre, el motor que permet desenvolupar tota aquesta estratègia turística a escala nacional i internacional”. Així mateix, va destacar que “la col•laboració entre les Viles Marineres de les Terres de l’Ebre en un futur també ens ha de permetre trobar sinergies en altres àmbits”. 

La signatura va tenir lloc just abans d’iniciar-se la jornada Les Viles Marineres de les Terres de l’Ebre, un cas d’èxit en la promoció del litoral, adreçada als professionals del sector turístic, tant públic com privat, dels municipis mariners i del conjunt de les Terres de l’Ebre. L’acte es va cloure amb un refrigeri de productes locals per a tots els assistents preparat pel Col•lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases.

>> Consulteu els menús que ofereixen els restaurants del municipi.
>> Consulteu el desplegable de les Jornades Gastronòmiques de la Galera.
>> Consulteu el cartell. 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar