Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Agenda Inauguració de l'exposció Im-Perfectes a la biblioteca d'Alcanar

Inauguració de l'exposció Im-Perfectes a la biblioteca d'Alcanar

| Exposició

Im-Perfectes és una exposició multidisciplinària creada per les Germanes Besolí (Olga i Ester) com a crítica i denúncia social sobre la manipulació i l’excessiva pressió existents en l’actualitat entorn al físic  i als cànons de bellesa imposats.

Im-Perfectes neix com a reacció a la pressió que la societat exerceix sobre l’aparença física de les persones, sobretot de les dones. Analitza per què mai no ens sentim satisfets amb el nostre cos, per què tenim inseguretats i baixa autoestima i per què fem bajanades per canviar el nostre físic, sovint jugant-nos la salut: amb règims, diürètics, cosmètics, laxants, i molts cops també amb vòmits, dejunis, operacions de cirurgia estètica, amputacions i mil intents més d’arribar a un estereotip de bellesa tan imposat com impossible d’assolir.


L’exposició consta de 30 obres, entre quadres, dibuixos, instal·lacions, plafons explicatius i vídeo. Però, a més, es complementa amb una visita guiada per als grups d’estudiants, coordinada amb el professorat i direcció del institut.

Im-Perfectes compta amb el suport i la col·laboració de la Fundació Pere Mata, que ens aporta a cada xerrada una professional del món de la salut mental que informa dels greus problemes de benestar i salut que poden derivar de l'obsessió per tenir el cos estàndard que ens marca la moda.

Però aquesta exposició també està inclosa en el PlaSec (Pla Salut, Escola i Comunitat), recomanada pel centre de recursos educatius de la Generalitat, que l’ha inclòs dintre del Pla escola i comunitat de les Terres de l’Ebre.

Del dimecres 28 de novembre al dimecres 5 de desembre l’exposició Im-Perfectes estarà a la Biblioteca Trinitari Fabregat, d’Alcanar. Amb el suport de l’ajuntament d’Alcanar la mostra restarà oberta per a tota la població. El dimecres 5 pel mati  les Germanes Besolí rebran als alumnes del institut Sòl de Riu,i els faran el recorregut per l’exposició i la xarrada, 6 grups d’ESO passaran per l’exposició. El dimecres 28 es farà l’inauguració a les 7 de la tarda, juntament amb altres presentacions que organitza l’ajuntament d’Alcanar.

Després d’Alcanar, la mostra viatjarà per altres instituts de la comarca per arribar a les persones més suceptibles de ésser víctimes de la tirània dels cànons de bellesa establerts: els adolescents.

“Mai ningú no hauria de dubtar de les seves qualitats com a persona basant-les únicament amb les proporcions del seu cos”

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat